Felszólítja az országgyűlési képviselőket a Jobbik, hogy kövessék a párt politikusainak példáját, és vállaljanak rendszeres önkéntes munkát, hogy így jobban megismerjék az emberek hétköznapi problémáit.
A kezdeményezést Novák Előd, a párt alelnöke jelentette be hétfőn. A Budapesten tartott sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a párt képviselői havonta legalább egy nap önkéntes munkát vállalnak, legtöbb esetben oktatási intézményekben, idősotthonokban, néha mezőőri vagy polgárőri feladatkörben. A Jobbik szerint amiatt van szükség a politikusok önkéntes társadalmi munkájára, hogy növeljék empátiájukat a többségi társadalom irányába. Az elmúlt évtizedek során ugyanis a politikai élet elszakadt a valóságtól, a politikusok többsége nincs tisztában az emberek hétköznapi problémáival. A párt szerint erre a legjobb ellenszer, ha társadalmi helyzetüktől függetlenül saját bőrükön megtapasztalják azt.
Vona Gábor saját Facebook-profilján rendszeresen beszámol az általa végzett önkéntes munkákról, ezzel példát mutatva a párt politikusainak. Ugyanakkor, az önkéntesség egyben politikai fegyver is a Jobbik kezében. A politikusok többségét nem gyakran látni hétköznapi munkák végzése közben; leginkább árvíz alkalmából folytatnak közös munkát saját választóikkal, akkor is néhány beállított fotó erejéig, azonnali Facebook-posztolás céljából. Amellett, hogy ez a váltás egy pozitív tendencia, egyben politikai fegyver is, amit más pártok nem, vagy nem elég hatékonyan használnak ki.
A választók számára értelemszerűen szimpatikusabb egy hozzájuk hasonló életformát folytató politikus, mint az anyagi nélkülözést nyilvánvalóan nem ismerő, a választóktól luxusautóval, sötétített ablaküveggel elkülönülő karakterek. Az önkéntesség így a párt kampányának részét képezi – akár a korrupció elleni harc -, és a kampány nem választási időszakban, hanem választások után egy nappal kezdődik. A kormánypárt kerítést épít, a Jobbik önkéntes munkát folytat és korrupció elleni harcot sürget; ezzel 25 év óta először a pártok olyan témákkal kampányolnak, ami tényleg a társadalom többségének elvárásait tükrözi. A többség elvárásai mentén folytatott kampányok sikeressége felől pedig majd annak megítélése dönt, melyik párt folytat üres retorikát, és mely politikusok fordítják valós cselekedetbe a példamutatást és ígéreteket.


http://hidfo.ru/2015/08/jobbik-a-politika-hermetikusan-elzarta-magat-pedig-a-nep-kozt-kell-jarni/