Robbantottak az isztambuli rendőrségnél, lövöldöztek az amerikai konzulátusnál

A robbantásban hárman vesztették életüket. Közben ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak az isztambuli amerikai konzulátusnál.
Robbantottak egy isztambuli rendőrségi épület ellen, a támadásban hárman meghaltak, többen megsérültek. A Sultanbeyli negyedben taálható kétemeletes épület kigyulladt és súlyosan megrongálódott. A Dogan hírügynökség beszámolója szerint a detonáció megrongált több szomszédos házat és mintegy húsz, a közelben parkoló gépkocsit is.
iszt
Egyelőre senki sem vállalta magára a merényletet, a támadást azonban egy olyan időszakban követték el, amikor kiújultak az összecsapások a török biztonsági erők és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei között.
A Hürriyet című napilap szerint a rendőrségi épület közelében összegyűlt emberek a PKK elleni jelszavakat skandáltak. (Majdanista forgatókönyv! Csakis a kommunisták lehettek! B-R)
A robbantás mögött ugyanakkor iszlám szélsőségesek is állhatnak, miután Törökország hosszas vonakodás után – a 32 halálos áldozatot követelő suruci merénylet hatására – július 24-én légicsapásokat indított az Iszlám Állam szervezetének szíriai állásai ellen, és beleegyezett abba, hogy amerikai harci gépek az Iszlám Állam erői elleni csapásokhoz használhassák a szíriai határ közelében lévő incirliki légi támaszpontot.
Robbantottak az amerikai konzulátusnál
Ismeretlen fegyveresek hétfő reggel tüzet nyitottak az isztambuli amerikai konzulátus épületénél – írja a BBC. A rendőrség visszalőtt a fegyveresekre, a támadóknak azonban sikerült elmenekülniük a helyszínről. Sérültekről egyelőre nincsenek információk.
(MTI)