2015.08.04. "Állítsátok meg a fehér nemzetek elleni genocídiumot!" - Bevándorlás elleni tüntetés Lettország fővárosában.
Közel egymilliárd euró bevételtől estek el a lettországi vállalatok, az Oroszország elleni gazdasági szankciók miatt. Sok ezer munkahely szűnt meg, az emberek tízezresével hagyják el az országot. Brüsszel szándékosan elnépteleníti a perifériaországokat, hogy újranépesítse azokat közel-keleti és afrikai bevándorlókkal.
Andrew Mamykin, lett EP-képviselő saját Facebook-oldalán számolt be a katasztrófa szerű következményekről. Elmondása szerint az Oroszország elleni szankciók főleg a halászati termékeket érintették; a szankciók és ellenintézkedések miatt az ágazat nagyarányú veszteségeket szenvedett, emiatt több ezren veszítették el állásaikat, és kényszerültek arra, hogy az Európai Unió más országaiba vándoroljanak. Csak idén 22 ezren hagyták el Lettországot, és távoztak valamelyik másik országba a közös térségen belül.
A képviselő szerint Észtországban sem jobb a helyzet; a szomszédos országban a tejipar az összeomlás szélére jutott. Észtországban a tejtermelés 30%-al csökkent egyetlen év leforgása alatt, mivel a termelés veszteségessé vált.
A Neatkariga Rita Avize lett napilap szerint a csatlakozás óta az Európai Unió katasztrófa szélére sodorta a balti országok gazdaságát, és most a nyugati országok kötelessége, hogy vásárolják fel a szankcióik miatt eladhatatlanná vált termékeket. A lap főszerkesztője, Anita Daukshte szerint a NATO kellene megvásárolja a lett halászati termékeket, mivel a NATO érdekeit szolgálja az Oroszország elleni gazdasági háború. “Utána osszák ki a menekülteknek, ez már nekünk nem fontos, de a szankciók miatt több ezer munkahely szűnt meg, amiért a NATO kell vállalja a felelősséget”.
A lap egyben azt is hangsúlyozza, hogy Brüsszel nem véletlen maradt érdektelen az okozott katasztrófa kapcsán. “Brüsszel nem foglalkozik a balti országok gazdasági problémáival. Minél gyorsabb az összeomlás az országokban, annál jobb az Európai Uniónak.”
A szerző szerint Brüsszel továbbra is érdekelt abban, hogy az újonnan csatlakozó tagállamok gazdasága leépüljön. Ebben az esetben ugyanis az EU nyugati tagállamai új piachoz jutnak, a zsugorodó gazdaságokból pedig nyugatra vándorol a szakképzett munkaerő. Daukshte ugyanakkor azt is kifejtette, hogy
Brüsszel szándékosan okoz elvándorlást egyes országokban, hogy miután a Nyugat magához vonzotta a szakképzett munkaerőt, az elnéptelenedett országokat közel-keleti és afrikai menekültekkel népesítsék be.
Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a lakosság képzettebb része pánikszerűen meneküljön a nyugati országokba, és biztosított legyen a folyamatos szakképzett munkaerő ellátás, miközben a Nyugat számára gazdaságilag használhatatlan bevándorlókat az elnéptelenedett országokba küldik vissza. Daukshte szerint a nyugati országokban akarják összpontosítani a tagállamok képzett lakosságát, miközben az alulképzetteket és bevándorlókat a periféria-országokban gettósítanák el.


http://hidfo.ru/2015/08/brusszel-afrikai-bevandorlokkal-akarja-ujranepesiteni-az-europai-uniot/