2015. augusztus 22., szombat

Donbassz

Vad és heves összecsapások nem jellemezték mára virradóan Donbassz fronthelyzetét. A front teljes hosszában voltak kisebb csatározgatások, de komolyabb összetűzések sehol. Egyre erősebb a feltételezés, hogy a jövő hétfői berlini-brüsszeli Valcman raport eredménye fogja alakítani a történéseket-hétfő után.
De amúgy zajlik a csörtetés a kijevi ordashad részéről. Már a Krím mentén is ássák-dúrják a határvidéket Nyalókakirály latorjai, hogy “védjék magukat” a …
árok
Pedig a Gazda kijevi kihelyezett helytartója-Geoffry Payette amerikai nagykövet-már a minap “elküldte” Jacenyjuk hiénát egy kis pihenőre a Krímbe! Annyira felidegesítette Jacenyjuk az amerikai nagykövetet az állandó “a Krím Ukrajna része” nyafogásával, hogy azt találta neki mondani: “akkor mi tart vissza, hogy elutazz a Krímbe egy kicsit pihenni, mert úgy látpm nagyon rád férne már!” De hát árkokon keresztül Jacenyjuk nem akar bukdácsolni!
Rossz érzéseik vannak a donbasszi húsdarálóba küldött valcmanista latorhad egyedeinek. “Katlant” szimatolnak, amiben nagyon nem szeretnének saslikká válni. Az alábbi videon elpanaszolja az ATO “hős”, hogy igencsak rosszak a körülményeik. “Se pénz, se posztó, se kaja”! Illetve jóval kevesebb, mint az igéret. Ami a kijevi urak bűne. És most ráadásul rettegnek mindenfelé, hogy hol esnek csapdába?-tehetségtelen, hanyag parancsnokaik miatt.
Szcsasztyénál van jó esélyük-szerintük-egy katlanba beleugrani. De nem tartják kizártnak, hogy lesznek még máshol is “kotyelok”!
De ha így lesz, akkor ők maguk fognak csinálni egy kijevi katlant!-fenyegetőzik Valcman martalóca.
Pedig Nyalókakirályék ömlesztik Donbassz irányába a “főzelék-alapanyagot”! Technikát, élőerőt számolatlanul.
Mára virradóan egyébként Telmanovo környékén volt a legaktívabb a latortüzérség. A vidékről kimenekült az EBESZ, így aztán bőszen ágyúzták egész éjjel Novolaszpát és Bjelaja Kamenykát.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/22/donbassz-62/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése