önjáró
Donbassz mára virradó éjszakájának legvadabb történései a Sztanyica Luganszkától Donyeckig terjedő frontszakaszon estek meg.
Sztanyica Luganszkánál aknavetőcsata zajlik tegnap este hat óra óta.
Az “Avgyejevkán túli területekről” a valcmanisták messzehordó önjáró lövegekkel lőtték az éjjel Gorlovkát (amit Dzserzsinszkből is szorgosan ágyúztak) mára virradóan.
Az említett területekről vették ostrom alá a martalócok Szpartakot és Jaszinovataját is.
Donyeck belváros is “terítékre került mára virradóan. A város központi részén több közintézmény épületét is találat érte. Donbassz fővárosának Oktyrjabszkij, Azotnyij, és Gornyjak kerületei kapták a legtöbb latorgránátot. Találatot kapott a Szmoljanka elektromos elosztóállomás is. A fél városban nincs áram.
mar
A donyecki repülőtér folyamatos latorágyúzása közben folyamatosan kísérletezgetnek valami rohamfélékkel a martalócok, de csak a kijevi zsoldlistát rövidítik. Mára virradóan minimum tucatnyi nevet pipálhatott ki Valcman kincstárnoka.
Peszkinél az éjszaka folyamán “minden visszatért a rendes kerékvágásba”! Az utóbbi két napban meglehetősen sok latoregyed harapott fűbe Peszkinél a hiábavaló erőlködések közepette.
Mára virradóan már délen is mozgolódás volt észlelhető. A telmanovoi járásban Primorszkoje falut bombázta a valcmanista horda.
telman


https://balrad.wordpress.com/2015/08/07/donbassz-56/



Donbassz mai napja annyiban tért el egy “szokásos” kánikulai naptól, hogy ma a nappali hőségben is néhány helyen aktivizálta magát a latortüzérség. “Amúgy” eléggé csendes volt a mai nappali időszak!
Sztanyica Luganszkánál ma tovább zajlott a már második napja tartó aknavetőzés.
Valcman latortüzérsége úgy döntött ma-dacára a pokoli hőségnek-hogy Pervomajszkot helyzetbe hozza a “Donbassz Sztálingrádja” címért folyó versenyben. Ugyanis Gorlovka már egy “fejhosszal” vezetett Pervomajszk előtt. A valcmani “segítségnek” Pervomajszk lakói nem tudnak örülni.
A Pervmajszkhoz közeli Kalinovo lakói is kaptak rendesen a Zolotoje és Troickoje-környékéről ágyúzó latortüzérségtől. Pervomajszkban és Kalinovoban is két-két helyi civil halt bele a terrorba.
Gorlovkát ma napközben Majorszk irányából lőtték latortankok ágyúival.
Debalcsevo környékén először szívrohamot akartak kapni a népköztársaságiak, amikor egy méretes valamit fedeztek fel a levegőben. Első ijedtükben egy Kalasnyikov össztűzzel le is kapták. Egy elsőgenerációs szovjet drón volt.
drón1dróndrón2
Opitnojéból a martalóctüzérség a donyecki repteret, és Peszki népköztársaságiak által ellenőrzött területeit ágyúzta.
Nagy a panasz martalócberkekben az USA-tól kapott Humvee masinákra. Nem bírják a gyűrődést, az UaZ-ok meg elfogytak. Párszáz kilométer megtátele után a Humveek gumiabroncsai szétmállanak, de a pótkerekek is elfogytak. Gumiabroncsok meg nincsenek. No meg motorikus problémák is akadnak szép számmal.
humveeabroncs
A mai nap talán legképtelenebb híre: a “Kommerszant” újság beszámolója szerint Kijev Oroszországtól kér segítséget villamosenergia-szükségletének kielégítésére! Maradék-Ukrajna napi áramszükségletéhez még kellene legalább kettő gigawattnyi áram. Ami meglenne-és itt van Kijev érvelésében a legmeredekebb csavar-HA A SZCSASZTYJÉBAN LÉVŐ LUGANSZKI TESZ (hőerőmű) MŰKÖDNI TUDNA!
erőmű
De az erőműnek nincs szene, mert a két donbasszi Népköztársaság nem szállít! Ezért aztán Oroszország KELLENE HOGY KEDVEZMÉNYES ÁRON BIZTOSÍTSA Maradék-Ukrajnának a hiányzó árammennyiséget, MERT A BURSTINYSZKOJI HŐERŐMŰ által termelt áramot az EU-ba exportálják.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/07/donbassz-ma-42/


Donbassz frontjainak luganszki (északkeleti) szakaszain mára virradóan csitultak a harcok, és viszonylagos nyugalomban telt a mára virradó éjszaka.
A lutugino járásban található Illirija falu környékéről ismeretlen eredetű robbanásról kaptunk értesítést.
Pervomajszkra nem igaz a viszonylagos éjszakai nyugalom. Zolotojéból folyamatosan ágyúzta az éjjel a latortüzérség. Viszont ezt nem hagyta válasz nélkül a milicia. Hajnali négy órára megérkeztek ugyanis a népköztársaságiak önjáró lövegei. Egy kicsit “megspékelték” aknavetőkkel a kínálatukat.
Gorlovkát Szvetlodarszk környékéről is ágyúzta mára virradóan a martalóctüzérség. A Majorszkból Gorlovkát ostromló valcmanista horda meglepit kapott a nyakába. Onnantól kezdve már “csak” Dzserzsinszk latortüzérsége lőtte Gorlovkát.

Donyeck környéke viszont hangosan töltötte az éjszakát. Oktyrjabszkot Vodjanovoból, míg a “Ligyijevszkaja” bányatelepet a “Peszkin túli” latortüzérség ágyúzta.
Gornyjak falura tucatnyi “óriás kaliberű” gránátot lőttek ki az éjjel a kijevi pribékek. A faluban négy civil meghalt a tüzérterror “eredményeként”
Marjinykánál, Sztaromihajlovkánál és Krasznogorovkánál éjszaka ismét heves csatározások zajlottak le. A valcmanisták ismét megpróbáltak berontani Marjinykába. Ismét nem sikerült.
Tegnap kora este Donyeck “Kirov” kerületében három fiú (7, 12, és 13 évesek) találtak egy fel nem robbant tüzérségi gránátot. Egyiküknek mindkét lábát, a másiknak egyik lábát egyik karját, míg a harmadiknak “csak” egyik kezét tépte le a robbanás. Kórházban vannak.
Zaporozzsjéban tegnap 157 latort temetett el az ottani kijelölt temetőbe a kijevi junta. Valamennyi “Ismeretlen” jelzéssel került föld alá.
névtnévt1névt2névt3névt4https://balrad.wordpress.com/2015/08/08/donbassz-57/