2015. augusztus 27., csütörtök

A slágertéma: “Migránsok: senki sem állíthat meg minket!”

Nem volt túlzó az előre beharangozott menekültáradat, ami néhány napja hagyta maga mögött a macedón–szerb határt. A tömeg első csoportjai szerdán elérték Magyarország déli részét, s a megerősített határőrizet ellenére is eddig nem látott tömeg jelent meg Röszkénél.
rösz
A Blikk ottjártakor derült ki, hogy 24 óra alatt több mint 2400 bevándorlóval szemben intézkedtek a hatóságok, ami újabb rekord. A kerítés mit sem ér az érkezők ellen, mert a vasútvonal mentén hiányzó 50 méteres szakaszon zavartalanul özönlöttek be.
Reggel a zuhogó eső miatt még kevesen érkeztek, de délelőtt már végeláthatatlan sorokban jöttek a sínek mentén a migránsok. Volt, aki barátságosan integetett, mások lehajtott fejjel, eltakart arccal vánszorogtak. Láttunk családokat, az anyuka karján pár hetes csecsemővel, és sérült, menni is alig képes idős emberekkel.
A határtól egy kilométerre fél tucat rendőrautó várta az érkezőket, innen folyamatosan szállították a Röszke mellett egy kamionbázison kialakított idegenrendészeti központra őket.
rösz
Mint az várható volt, az ideges tömeg fel is lázadt, a többség ugyanis nem akarta a határátlépés utáni regisztrációt és ujjlenyomatvételt. Többen megpróbáltak kitörni a táborból, a rendőrökkel dulakodni kezdtek, azután erősítést kértek az egyenruhások.
Több tucat szirénázó rendőrautó érkezett, visszaszorították a menekülteket, eközben könnygázt is be­vetettek. A hőzöngőket elkülönítették, de még egy órával később is heves kiabálás hallattszott a rendőrök által körbevett sátrak felől.
Számos menekülttel a határon is találkoztunk. Egyikük Szíriából érkezett, és mint elmondta: már hallott a rendőrökkel kitört balhéról. – Megbeszélem a tár­saimmal, hogy inkább ne itt jöjjünk át, hanem egy olyan helyen, ahol nincsenek rendőrök. Magunktól akarunk eljutni Budapestre, illetve Ausztriába, ebben pedig nem akadályozhat meg sem kerítés, sem rendőr minket – mondta.
Miután társaival beszélt, vissza is fordultak, s a szerb oldalon bevetették magukat a kukoricásba, hogy elkerüljék a regisztrációt. Röszke utcáin is találkoztunk menekültekkel, kettesével, hármasával próbálták a rendőröket kijátszani. Egyikük nekünk is pénzt ajánlott, ha elvisszük, vagy szerzünk nekik egy taxit.
Bacskulin Istvánnal, a határ szerb oldalán lévő Horgos község polgármesterével épp a határmezsgyén beszéltünk. Ő a szerb oldalon, mi a magyar területen. Elmondta, hogy az elmúlt 24 óra volt a legmegerőltetőbb, ennyien még nem mentek át a településen. Egy pakisztáni férfi épp az ő területükön halt bele a megpróbáltatásokba. Úgy vélte, a felhúzott drótkerítés nem vetette vissza a menekültáradatot, legfeljebb abban segít, hogy egy koncentrált területen jussanak át a határon a migránsok. De akkor mi szabhat gátat az emberáradatnak?
– Egyre inkább úgy tűnik, a migrációs hullám önmagát gerjeszti, az úton lévők példáján egyre többen kerekednek fel – mondta a Blikknek Németh József Lajos, a biztonsagpolitika.hu felelős szerkesztője. – Mivel ezeknek az embereknek már gyakorlatilag nincs vesztenivalójuk, ezért önszántukból nem maradnak otthon. A menekülthullám csillapításához ezért elsősorban az illetékes szervezeteknek kell tenniük. Így gyorsabban kell intézni a regisztrációkat és azoknak a hazaküldését, akik valóban csak gazdasági menekültek. Ezenkívül a migránsok országaiban sikerrel kell kommunikálni azt is: nem éri meg útnak indulni.
rösz
Bevetnék a honvédséget
Egyre agresszívabbak az illegális bevándorlók, mondta a röszkei incidens kapcsán Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Ezért a politikus szerint a kialakult helyzetben mindenképpen szükség lesz a honvédség bevetésére is. Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan miben térne majd el a honvédek feladata a tervezett határvadász egységekétől, ezért erről a nemzetbiztonsági, illetve a honvédelmi bizottságnak is tárgyalnia kell. A honvédség bevetéséhez azonban kétharmados felhatalmazás szükséges, így szeptember elején a parlamentnek is szavaznia kell róla.
A Puskás stadionnál lesz a zóna
A VII. kerületi Verseny utcába, a Puskás stadion közelében, az egykori használtcikkpiac területén alakítják ki az egyetlen új fővárosi tranzitzónát – erősítette meg a Főpolgármesteri Hivatal. A jelenlegi fővárosi pályaudvarok mellett kialakított zónákból ide viszik majd a menekülteket. A költözés két héten belül zárul le.
rösz1 rösz2 rösz3
(blikk)
Bal-Rad komm: A slágertéma minden jel szerint még jó ideig kitart. Az érkezők naponta állítanak fel új létszámcsúcsot. Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőnek a napi összefoglaló jelentés sablonszövegében csak a kipontozott részt kell számokkal kitölteni. Egyre nagyobbakkal!
Sajnos meg kell állapítani, hogy a “magyar” qrmány a problémát alaposan félrekezelte. Szándékosan vagy gondatlanságból?-esetleg felelőtlenségből-már mindegy. (Megjegyezzük: NEM CSAK A QRMÁNY A FELELŐS, HANEM VALAMENNYI ELLENMAFFIA IS! Amelyek így-vagy úgy, de politikai bizniszre leltek a migránsáradatban, és építő jellegű javaslatok helyett kárörvendően szemlélik a romlást, és mutogatnak ujjala döbrögistákra!)
A legutóbbi napok történéseit szemlélve megállapíthatjuk, hogy a probléma leginkább az elakadt adminisztráció. Amely egyenesen gátja a migránshad országunk elhagyásának.
Kellett a kerítés-de qrmányunk is belátta: A KERÍTÉS ÖNMAGÁBAN KEVÉS! Innentől viszont a hatalom VALAMILYEN OKBÓLI NEHÉZKESSÉGE csak rásegít a problémák növelésére.
Az elsődleges feladat az kellene hogy legyen, hogy a migránsokat már érkezésük napján az előírt regisztrációt követően eljuttassák Magyarországról a kívánt irányba. Megérne napi két vonatpárt működtetni Szeged-Baja-Sopron között, Bécs célállomással. Menjenek Isten hírével! “Insallah!”
És hatásos diplomáciai munkát végezni. Tudatosítani az EU-val, hogy ez a had nem kíván Magyarországon maradni! (Alapvető emberi joguk, hogy menjenek innen akaratuk szerint!) Mi sem kívánjuk őket itt pátyolgatni! VISSZAFOGADNI SEM KÍVÁNJUK ŐKET! (Szuverén jogunk, hogy befogadjuk őket vagy sem!)
Nyilvánvaló, hogy a probléma még a sikeres ügykezelés mellett is megmaradna. Nem kívánt nyűgként kellene vele bíbelődni, de az ország eláradását meg lehetne akadályozni.
Ha pedig az EU a körmeit aggatná!-hát a SARKÁRA KÉNE HOGY ÁLLJON QRMÁNYUNK!
KÉNE! Félő, hogy qrmányunk nem a sarkára áll, hanem lehajtott fejjel azt sutyorogja: IGENIS FŐNÖK! Az ellenmaffiák hangos gúnykacajai közepette.
Csak találgathatunk, hogy miért úgy alakulnak úgy a dolgok?-ahogy alakulnak!
PERSZE VAN ELKÉPZELÉSÜNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése