2015. június 15., hétfő

Megalázó tortúra után megrovást kapott a terhes feleségén segítő férfi

Közokirat hamisítást követett el az a férfi, aki egy percre kiszállt autójából, hogy terhes felesének segítsen a csomagok kihordásában, ám közben az autóban hagyta mozgássérült gyermekük parkoló kártyáját. A gyerek nem volt az autóban. Az esetről az ATV Tetthely című műsora számolt be.
Megrovásban részesítette a bíróság azt a budapesti férfit, Egri Zsoltot, aki tavaly nyáron egy percre elhagyta autóját, a 15 éves mozgás-, és mentálisan sérült gyermeke nevére kiállított parkoló kártyát viszont az autóban hagyta – az esetről az ATV Tetthely című műsora számolt be. A férfi szerint ő nem parkolt, csupán megállt a házuk előtt és terhes felesége elé sietett, aki csomagokkal jött ki a kb. 15 méterre lévő liftből, hogy együtt folytassák útjukat. Ám éppen az ominózus egy perc alatt ért a helyszínre egy rendőrjárőr. A rendőrök bevitték Egri Zsoltot a kapitányságra, hogy – mint előtte elmondták – a térfigyelő kamerák segítségével tisztázzák, mennyi ideig állt az autó.
A kapitányságon azonban rabosították a férfit, meztelenre vetkőztették, testnyílásait átvizsgálták és órákra egy cellába zárták. Közben terhes felesége állva várakozott, kérése ellenére széket nem adtak neki.
A nő szerint átverték őket, ugyanis azt mondták, csak tisztázni akarják a helyzetet. Mire ő is a rendőrségre ért, a férje már egy cellában volt, egy rendőr pedig azt mondta neki, hogy akár három év börtönbüntetést is kaphat.
A nőt annyira megviselték a történtek, hogy 9 héttel a tervezett idő előtt szülte meg a gyermekét.
A kislány alig egy kiló volt akkor, ráadásul a tüdőműködése is nagyon nehezen indult be, vagyis alig voltak túlélési esélyei. A szülők szerint isteni csoda, hogy felgyógyult, és ma már olyan, mint a többi kisbaba.
A rendőrség végül megállapította, hogy valóban egy percig tartott, amíg a férfi elhagyta az autót, ám ezzel együtt közokirat-hamisítást követett el, mivel a mozgássérült kártyát az autó ablakában hagyta.
Az ügyészség először két évvel el akarta halasztani a vádemelést, ami azt jelenti, hogy ha a vádlott ezalatt semmilyen törvénytelen dolgot nem tett volna, akkor egyszerűen elfelejtik az ügyet.
A férfi viszont ártatlannak tartotta magát, ezért állt a per elé.
Az ügyész próbára bocsátást kért közokirat hamisítás miatt, az ügyvéd viszont azt mondta, mentsék fel a férfit. A tárgyaláson a kirendelt védő azt firtatta, miért akart volna visszaélni a férfi az egyébként érvényes kártyával, hiszen egyértelmű, hogy nem parkolt, hanem indultak volna tovább. A bíró szerint fontos, hogy nem parkolási pótdíjról van szó, hanem a mozgássérültek számára biztosított kedvezményekkel való visszaélésről.
A bíró végül megrovásban részesítette a férfit. Ez nem büntetés, hanem egy intézkedés, ami nem jár priusszal.
(atv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése