2015. június 15., hétfő

Donbassz

ajá

Nem túlzás talán azt állítani, hogy Debalcevo óta a leghevesebb harcok törtek ki Donbasszban ma kora hajnálban. Valójában már tegnap késő délutántól-kora estétől kezdetüket vették a csatározások szinte a front teljes hosszán, ám ma hajnali háromtól zordabbra fordult az események sora.
Tegnap délutáni felvétel Balaklejából. Utaznak Donbassz felé a 203 milliméteres kaliberű “Pion” (2Sz7) önjáró lövegek.

Sztanyica Luhanszkától Sirokinoig zajlanak az események. A főszereplő még mindig a valcmanista latortüzérség. A fő célpontok pedig mára virradóan is Pervomajszk, Gorlovka, Donyeck, Marjinyka, Novomarjinyka, Grigorjevka, Dokucsajevszk, Sirokino.
A latortüzérséghez egyre több helyen csatlakoznak a martalócok tankjai is. Elsősorban az északi végeken.
A Bahmutka “autópálya” 31. blokkposztjánál régen látott hevességű csata volt mára virradóan. Az LNR erőinek tankjai fölbukkanása véget vetett a latorwirchaftnak.
Szcsasztyje “hősei” is lakolnak eddigi bűneikért. Már nem csak aknavetőtüzet kapnak a füleik közé, hanem komoly népköztársasági tüzérségi tűz is ébresztette őkelméket ma reggel. Jelentések szerint jónéhány pribék nem kelt fel.
Pillanatnyilag is rendkívül heves összecsapások dúlnak Marjinykánál. A Zaporozsje-felőli autópálya irányából ostromolják a népköztársaságiak állásait a kijev által felbérelt martalócok, nem igazán sikeresen. Pedig tankokkal, önjáró lövegekkel, meg mindenféle páncélos szerkezetekkel támadnak.
Az alábbi vidon némi helyzetértékelés. LENGYELEK ÁGYÚZTÁK TANKJAIKBÓL a videon lévő helyszínről a békés Zsjelobokot. “Ajdaros” testvéreikkel.
És némi önvallomás is, hogy kik is ezek “a zorosz” katonák, akik Donbasszban harcolnak. A video viszonylag hosszú és orosz nyelvű. De azért érdemes végignézni.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/15/donbassz-21/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése