Mihail Szaakasvili, aki korábban aktívan részt vett az ukrán kormány eltávolításában, majd Odessza kormányzójává nevezték ki, most bejelentette, közel 20 évbe fog telni, mire Ukrajna újra elérheti azt a létszínvonalat, ami Janukovics elnöksége alatt még adott volt.
Ukrajna alig több mint egy év leforgása alatt képes volt felszámolni minden szociális és gazdasági vívmányt, amit korábban évtizedek alatt, generációk építettek fel. Szaakasvili a Timer-Odessza magazinnak nyilatkozva kijelentette, hogy
“Mostanra Ukrajna Európa legszegényebb országa. Ha a gazdaság hanyatlása hirtelen megáll, és Ukrajna gazdasága évente 4%-kal bővülne, 20 év múlva érjük el a 2013-as szintet.”
Szaakasvili végül azt a következtetést vonta le, hogy még 20 évi kemény munka, és Ukrajna újra elérheti azt a szintet, ahol Janukovics elnöksége idején tartott az ország.
2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje egy interjú során kijelentette, hogy információi szerint az Egyesült Államok Ukrajna destabilizálására készül, és erre a célra több mint kétezer zsoldost vontak össze Bécs környékén. Ugyanazon év novemberében kormányellenes megmozdulások szerveződtek, majd 2014 február végére a kormányt eltávolították a hatalomból.
A kijevi puccsot követően egy atlantista kormány jutott hatalomra, ami 8 hónapon át demokratikus felhatalmazás nélkül kormányzott. Ebben az időszakban megkezdődött az orosz többségi lakosságú régiók függetlenedése, melyek saját demokratikus választásokat tartottak. Abban az időszakban, amíg a kijevi kormány nem rendelkezett demokratikus legitimitással, gyakorlatilag az állami vagyon nagy részét kiárusították. Amerikai magánbefektetők számára értékesítették a nukleáris létesítményeket, a főbb energetikai vállalatokat. Ukrajnában ma négyszer annyiba kerül a gáz, mint Janukovics idején. A tűzifa, a benzin, és az élelmiszerek ára sokszorosára nőtt az államcsíny előtti időszakhoz képest.
Szaakasvili nyilatkozata olyan féle hatást váltott ki, mint Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. A frissen kinevezett kormányzó kivételesen nem hazudott; az atlantista kormány tényleg sikeresen lerombolta az ukrán gazdaságot, mindössze egyetlen év leforgása alatt. 2014 februárjától mostanáig azt vitték véghez Ukrajnában, amit 1989-től, két évtized leforgása alatt Magyarországon. Ukrajnában az átlagos várható élettartam 71 év. Aki 50 évnél valamivel idősebb, az már soha nem fog látni olyan megélhetési viszonyokat Ukrajnában, mint amiben az atlantista hatalomátvétel előtt élhetett.

http://hidfo.ru/2015/06/a-radikalis-atlantistak-egy-ev-alatt-leromboltak-ukrajnat/