2015. május 20., szerda

Donbassz

rom
Donbassz szabadságharcának “látványos” jeleneteit-jelesül a harci tevékenységet-az utóbbi napokban a kevésbé látványos, ám a harcoknál talán meghatározóbb jelentőségű diplomáciai “frontesemények” váltották fel. Ettől még persze Donbassz csendje nem az igazi, és valójában CSAK CSENDESEBB a vidék, mint volt mondjuk a “Győzelem Napja” előtt.
Nagy a jövés-menés a frontvonal mindkét oldalán. Az úgynevezett forró pontokon persze továbbra is állandóak a zömmel tüzérségi összecsapások, bár ez inkább a valcmanista martalóctüzérség támadásaira korlátozódik.

Állandó forró pontoknak számítanak a Sztanyica Luhanszka, Szcsasztyje, Bahmutka, Gorlovka, Donyeck, Peszki, Szpartak, Sirokino.
Az Opitnojéban, az Avgyejevkánál megmaradt, és a Vodjanovoban fészkelő latortüzérség még ha visszafogottabban is, de továbbra is támadta már virradóan a “célterületét”!
Gorlovkát utoljára tegnap késő este lőtték a latrok, de a donyecki repteret egész éjjel.
Peszkiben éjszakára csendesedtek a napközben igencsak heves harcok.
Majorszknál egy latorposztot támadott az éjszaka a népköztársaságiak miliciája, nem minden eredmény nélkül. Innen 13 lator jelentkezhet be a dnyepropetrovszki emlékhelyre.
Zolotoje és Katyerinovka térségében is kellemetlen éjszakájuk volt Nyalókakirály pribékjeinek. Legalább féltucatnyi martalóc adta ki a páráját ma reggelig.
Szvetlodarszkból Debalcsevo környékét lőtte mára virradóan a latortüzérség. (Debalcsevo egyik óvodája ma reggel már nem is tudja fogadni a csemetéket.)
rom
Amely latortüzérség tegnap délután új célterületeket is talált magának. Vasútvonalakat.
Folyamatosan lövik a Szentjanovka-Sipilovo, az Avgyejevka-Ocseretina, és a Juzsnodonbasszkaja-Jelenovka vasútvonalak általuk elérhető szakaszait. Ezek a vasútvonalak egyébkét Donbassz és Maradék-Ukrajna közötti vasúti összeköttetést biztosították! Eddig.
Sirokino környékén tovább tart a viszonylagos csend. Itt mos a népköztársaságiak arra panaszkodnak, hogy kémtevékenységen kapták az EBESZ-t. Éppen műszaki felderítő eszközöket telepítgettek.
térképhttps://balrad.wordpress.com/2015/05/20/donbassz-14/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése