2015. május 20., szerda

Német politikus: a sajtót függetleníteni kell az amerikai befolyástól

Willy Wimmer hidfo.ru
Willy Wimmer, a Kereszténydemokrata Unió tagja elismerte; a német lakosság többsége azt akarja, hogy a hazai média függetlenedjen az amerikai befolyástól.
A politikus az ICM Research közvélemény-kutatásának eredményét kommentálta, amit most kedden hoztak nyilvánosságra, és kiderült belőle, hogy az európai és az amerikai lakosság több mint 60%-a a globális események értelmezésekor előnyben részesíti az alternatív médiaforrásokat, mert a fővonalú médiát egyáltalán nem tartja hitelesnek. Wimmer kijelentette;
“A németek többsége azt akarja, hogy a német média, legyen szó akár újságról, rádió- vagy TV-csatornáról, olyan objektív módon közvetítsen, mint ahogyan évtizedekkel ezelőtt tették, nem pedig a NATO sajtóhivatalaként és az amerikai központú információs hálózatok részeként.”
A politikus hangsúlyozta, hogy mostanra általános elégedetlenség mutatkozik az amerikai és brit médiamonopóliummal szemben, a német lakosság tekintélyes része az orosz sajtóorgánumok hírmagyarázatait részesíti előnyben a globális események bemutatásakor. Az ICM Research felmérése szerint a németországi lakosság 55%-a alternatív hírforrásokból is tájékozódik, mert nem elégszik meg a fővonalú médiával. A felmérés alapján ez az arány az utóbbi évek során emelkedett meg jelentősen, miután a nyugati sajtóorgánumok látványosan elhallgatták az Ukrajnában zajló jelentősebb eseményeket, és egyoldalú tájékoztatást adtak a nyugati lakosságnak, miközben propagandaszerűen erőltetik Oroszország a konfliktusban való érintettségét, annak ellenére, hogy arra máig nem mutattak fel bizonyítékot, és már több nyugati államfő (pl. Merkel, Hollande) is hírszerzési információkra hivatkozva cáfolta, hogy Oroszország érintett lenne az ukrán háborúban.
A nyugati sajtóorgánumok már a kijevi puccs kezdete óta teljes hírzárlatot tartottak a jelentősebb események esetében; többek között, már a kijevi felforgatás legelején nem számoltak be arról, hogy ugyanaz a mesterlövész lőtte a rendőröket, aki a civil tüntetőket is. Hallgattak arról, hogy ismeretlen fegyveresek 2014 februárjában elfoglalták a rivnei atomerőművet, és hónapokon át nem lehetett tudni, hogy az atomerőmű kinek az ellenőrzése alatt van. Később vérlázító módon az Odesszában történteket is elhallgatták, emellett mindvégig nem beszéltek arról, hogy Ukrajnában amerikai magán katonai vállalatok működnek, és már a konfliktus kezdetén a tüntetők elfogtak olyan ukrán rendőröket, akik ukránul nem beszéltek, csak angolul. Hallgattak arról is, hogy a nyugatbarát kormányt a hazai szélsőjobboldal felfegyverzésével sikerült hatalomra juttatni. A nyugati sajtóorgánumok gyakorlatilag a konfliktus kiváltó okainak és főbb eseményeinek nagy többségét elhallgatták vagy egyoldalúan félremagyarázták, a lakosság tekintélyes része emiatt mostanra nem tartja megbízható forrásnak a fővonalú médiát.


http://hidfo.ru/2015/05/nemet-politikus-a-sajtot-fuggetleniteni-kell-az-amerikai-befolyastol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése