2015. május 20., szerda

Elkezdődött a végjáték a Dnyeper két partján!

ruj
Minden jel szerint megkezdődött Maradék-Ukrajna agóniája. A Szocsiban megejtett Kerry-látogatás követően viharos gyorsasággal épül le a szemünk láttára Maradék-Ukrajna. Mindezek tükrében már-már szarkasztikusnak tűnhet Oroszország külügyminiszterének tegnapi nyilatkozata.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint országa nem tartja tragédiának szomszédai európai uniós integrációját.
Az orosz külügyminiszter az orosz parlament felsőházában tartott szerdai meghallgatáson hozzátette: fontos, hogy az Európai Unióval kapcsolataikat erősítő országok a folyamat közben ne sértsék meg Oroszország és más államok “törvényes érdekeit“.
sajtót
A “Rosszijszkaja Gazeta” című újságnak nyilatkozva pedig Szergej Lavrov “meglepőt húzott”: Brüsszelben tanyázó maroknyi “jezsuita gruppocskát” emlegetett, amely elszántan blokkolja az EU minden normális törekvését az Oroszországhoz fűződő viszony jobbítása érdekében.
Kijevben a közterületeken kezd elhatalmasodni a törvénytelenség. Bandaháborúk tombolnak, és elszabadult hordák pusztítanak. Politikai okai nincsenek-látszólag-ám egyre világosabb: Maradék-Ukrajna széthullása feltartóztathatatlan. Az ország politikai elitjének mindent lerabló zsiványcsapatai kizárólag a zsákmányszerzéssel vannak elfoglalva, a társadalom pedig az ököljogra hagyatkozik.

A Verhovna Radában élénk élet zajlik amúgy! Jacenyjuk kezdi vesztét érezni. Jelzéseket kapott az USA-Gazdától, hogy elégedetlenkednek miatta. Márpedig ő bizonyítani szeretne. Ebbéli igyekezetében törvényjavaslatot terjesztett be, hogy a tehetetlen hadsereg helyett ENSZ-vagy EU-s haderő gondoskodhasson Maradék-Ukrajna egybentartása felett. Vagy: MAGÁNHADSEREGEK behívásával biztosítsák úgymond a rendet. Mindezzel együtt ő is érezheti a veszélyt, mert olyat mondott, amit még néhány hónappal ezelőtt ki nem ejtett volna a száján: ő hajlandó távozni magas hivatalából-HAZÁJA ÉRDEKÉBEN!
Nyalókakirály pedig már nyíltan arról elmélkedik-birodalma hitelezőinek legnagyobb aggodalmára-hogy mi lenne akkor, ha Maradék-Ukrajna bejelentené: NEM FIZETI HITELEIT! Pedig ma már olyan adót is megszavazott a Rada, hogy az 50 ezer euronál értékesebb járművek után külön adót kell fizetni. (Autók, hajók, repülő szerkezetek után. Van belőlük szép számmal. Gondolhatjuk mekkora lehet a baj, ha már ezt a törvényt is sürgősséggel szavazták meg!)
nyakk
Financiális gondjaikat tovább növeli, hogy a 2013 végén Oroszország által hárommiliárd dollár értékben fölvásárolt államkötvények esedékes visszavásárlását sem képesek már fizetni. Emiatt Oroszország bejelentette, hogy ha ez bekövetkezik, NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGHOZ fordul igazságtételért.
(Kétsége senkinek afelől nem lehet, hogy a bíróság miként döntene ez esetben. Ám a kérdés az, hogy az ítéletnek miként tudna Oroszország érvényt szerezni? Erre ugyanis mindeddig példa Európában-legalábbis ismereteink szerint-mindezidáig nincs!)
Ám Maradék-Ukrajna süllyedő hajójáról menekülnek az importált “szagemberek”! Natalja Jaresko pénzügyminiszter minapi bejelentése után-miszerint Oroszország nélkül nincs ukrán jövő-még aznap kiugrott a buliból két neves “ukroamerikanyec” tanácsadó: Alekszandr Borovik, és a grúz származású Dzsaba Ebanoidze.
Arra a hírre pedig, hogy már John McCain washingtoni hiéna is keresztet vetett kijevi istápoltjaira, ma Ajvarasz Abromavicsjusz észt exportból érkezett gazdasági miniszterhelyettes és tanácsadója Janiki Merilo is a lehető leggyorsabb távozás mellett döntöttek. Már ma távoztak is hivatalukból.
A Maradék-Ukrajnáról kialakuló összkép alapján tűnhet talán Szergej Lavrov “vigyétek Ukrajnát ha akarjátok” kijelentése szarkasztikusnak. Szomszédunk már nem vonzó a Nyugatnak. Egy haldokló közeli végét látva nincs az a doktor, aki vállalná a gyógyítást.
car
Valaminek azonban történnie kell. Minden jel szerint Natalja Jaresko mondta ki a lényeget: Oroszország nélkül Ukrajnának nincs jövője! Jaresko pedig-dacára hogy őt az USA-ból importálta a Gazda ajánlására a Jacenyjuk adminisztráció-valamilyen szinten azért megmaradt szlávnak. Ebből fakadóan pedig tisztában van azzal, hogy minden mesterkedés és gonosztett dacára is Oroszország a hugicát látja Maradék-Ukrajnában, nem pedig a letiprandó perszónát!
https://balrad.wordpress.com/2015/05/20/elkezdodott-a-vegjatek-a-dnyeper-ket-partjan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése