A ZDF német közszolgálati csatorna Ma Európában című magazinműsora Felcsúttal foglalkozott. Orbán Viktort jobboldali nacionalista vezetőnek nevezve a riportban azt mondták: a magyar kormányfő egyre inkább egyeduralkodóvá válik, az uniós pénzeket pedig kérdéses beruházásokra használják fel Magyarországon.
A ZDF riportere Felcsútra utazott, ami a beszámoló szerint “első látásra nem egy metropolisz”, de a falu egyre inkább egy “kalandparkhoz” hasonlít.

A riportban megszólal Mészáros János felcsúti polgármester-helyettes, aki Mészáros Lőrinc faluvezető, Orbán Viktor régi jó barátjának öccse. Ő azt mondta: egész Magyarország irigykedve nézi azt, ami a falujukban zajlik.
A riportban elhangzik, hogy Orbán nagy focirajongó, így épült is egy stadion, illetve itt működik a Puskás Akadémia is, de parkot, műtavat, wellness hotelt is terveznek, illetve ide roboghat egy nosztalgia kisvasút is, sőt: reptér is épülhet.
A falu jegyzője, Sisa András a riportban azt mondta: ezek mind-mind nagyon hasznos dolgok a turizmus szempontjából.
A riporter megszólaltatta az Átlátszó újságíróját is, aki elmondta, hogy a kormány 600 milliót biztosít a kisvasút megépítésére.
(HVG)