2015. április 24., péntek

Tegnap késő este már sebesültjei is lettek a kijevi bányásztüntetéseknek.

Az “Oszokori” metróállomásnál zajló építkezésnél tört ki összecsapás a tüntetők és a “tituskák” között! (A köznyelvben a tituska amolyan kormánypárti civilbe öltözött-vagy valóban civil-verőlegény.)
Az építési területet határoló kerítésnek rontottak neki bányászok, hogy azt lebontsák.
ÁM NEM KIS MEGLEPETÉSÜKRE A KERÍTÉS PALÁNKJA MÖGÖTT TITUSKÁK SEREGE VÁRAKOZOTT!
tituska
Szó-szót nem követett!-hanem szó nélkül egymásnak ugrottak a felek. A kerítésen belüli érők füstbombákat és SÉRÜLÉSEKET OKOZÓ FEGYVEREKET IS használtak, míg a demonstrálók a hagyományos fegyverekhez-molotov koktélokhoz és utcakövekhez-folyamodtak.
A küzdelemnek a rövid időn belül kiérkező rohamrendőrök vetettek véget. Többeket szállítottak a küzdő felek közül kórházba ilyen-olyan sérülésekkel. Egy tituska a hírek szerint olyan állapotban van, hogy az apanázst már nem lesz lehetősége elkölteni.
Luhanszktól nem messze, tegnap este Valcman martalócai aknavetővel “kitereltek a forgalomból” egy civil személyautót.

Alekszandr Zaharcsenko a DNR elnöke tegnap kijelentette: “Ukrajna RÉSZÉVÉ VÁLHAT a Donyecki Népköztársaságnak, ha úgy döntenek a különböző régiók lakosai!”
harcosok
Mint Zaharcsenko elmondta, a kijevi Majdan célkitűzései Donbasszban, a Népköztársaságokban valósulnak meg. A függetlenség, a korrupció elleni harc, a társadalmi igazságosság és egyenéőség.
“Már most is rengeteg üldözött érkezi a DNR területére. Donyeckben külön intézmény foglalkozik az ügyeikkel. Egyszerű emberek, kommunisták, politikusok, újságírók, de már egykori majdanovcik is jönnek-menekülnek hozzánk, itt-a Donyecki Népköztársaságban remélve biztonságot.”-fejtette ki Alekszandr Zaharcsenko.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/24/zaharcsenko-ukrajna-csatlakozhat-a-nepkoztarsasagokhoz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése