Gyurcsány Ferenc hidfo.ru
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció nevű radikális atlantista párt elnöke szerint nincs út arra, amerre a kormány megy, zsákutcának tekinthető a keleti nyitás és az illiberális demokrácia. A DK elnöke eközben azzal vádolja Orbán Viktort, hogy nem kormányoz.
“[…] ezek az elmúlt egy évben nem kormányoztak” – mondta Gyurcsány egy csütörtöki lakossági fórumon.
A volt miniszterelnök azzal kívánja hitelesíteni magát, hogy a kormányt alkalmatlannak mutatja be. Ugyanakkor Gyurcsány már korábban is mondott hasonlókat – akkor még a saját maga által vezetett kormányára vonatkozóan. 2006 májusában így fogalmazott:
“Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. […] És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.”
Eközben Gyurcsány Ferenc szavain érdemes elgondolkozni. A szó szoros értelmében vett kormány ugyanis valóban nem kormányoz. Nem véletlen nevezik egy ország vezetését kormánynak; a kormány egy olyan eszköz, amivel vezetni lehet egy gépjárművet – de semmi több. Az vezet, aki a volánnál ül, és a kormány mozgatásával irányítja a gépezetet. Magyarországnak nem új kormányra van szüksége a változáshoz, hanem arra, hogy más személyek üljenek a volánnál. Mivel ezek a személyek akkor is a volánnál maradnak, amikor a kormányt épp lecserélik, se a keleti nyitásból, se az illiberális államból nem láttunk még semmit. Nem történtek lépések a fiatalság hazafias szellemben nevelésére, a kereszténység védelmére, a negatív devianciák elleni fellépésre, az életkörülmények radikális javítására. Azért nem, mert azoknak a személyeknek egy része, akik a Gyurcsány-kormány idején a volánnál ültek, azóta is ott vannak. Ők pedig – mint Gyurcsány is mondta – nem csinálnak semmit.
Ez a semmittevés láthatóan minden olyan területre kiterjed, ami az ő egyszerű üzleti érdekeiket nem érinti.

http://hidfo.ru/2015/04/gyurcsany-ezek-nem-kormanyoznak/