2015. április 22., szerda

Bányászjárás Kijevben

Mintegy 3000 bányász a Dnyepropetrovszk-régióból megtisztelte ma Petro Valcman Nyalókakirály! Kijevben tették ezt, aminek valójában őfelsége nem örült. Merthogy ezek a bányászok nem hozsannázni érkeztek Maradék-Ukrajna fővárosába, hanem hogy elmondják: ők most nagyon mérgesek már! Nincsenek megelégedve sem Valcmannal, sem Jacenyjukkal, sem a Radával! Az egész bandát úgy ahogy van, a legmélyebb bánya legmélyebb üregébe kívánják. Elegük van már a hazudozásból, a nélkülözésből! Elegük van a háborús hisztériából, az orosz meg dél-afrikai szénvásárlási trükkökből.
tv0
Reklamáltak a növekvő árak miatt, amiket egyáltalán nem kompenzálnak a csökkenő bérek, amiket vagy kifizetnek nekik-vagy nem! “Belénk törölte a lábát ez a disznó!”-hergelték egymást. “Hitelkönnyítést is ígért a számunkra, erre újabb adókat vetett ki, a hiteleink törlesztőrészleteit meg már nem tudjuk fizetni”!

Egy kisebb csapatuk be is rontott a tróntermet rejtő nagy házba. Miután megígérték a rendőröknek, hogy nem fognak törni-zúzni. De nem lelték Nyalókakirályt.
Ezért kerekedtek fel hát ők úgy háromezren, hogy a másik főbűnöst-Jacenyjukot-megleljék. Az Instituckaja-utca rendje eléggé fölborult vonulásuk miatt. Azzal fenyegetőznek, hogy ha “ezt a patkányt sem találják, tovább mennek a Verhovna Radához!”
A Nemzeti Gárda egységeit készültségbe helyezték Kijevben. Mintegy hatszáz már föl is vomult a meglehetősen vonakodó rendőrség megerősítésére!
https://balrad.wordpress.com/2015/04/22/banyaszjaras-kijevben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése