Hídfő.net.ru | Szergej Lavrov
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint érdemes észben tartani Barack Obama legutóbbi kommentárját, mert az arról árulkodik, hogy az amerikai elnök nem tudja önállóan formába önteni gondolatait, és ezúttal nem írtak neki beszédet. "Nem volt idő, hogy beszédet írjanak neki, így nem tudta megfelelően kifejezni magát" - mondta Lavrov.
Obama nyilvánosan kommentálta az orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov meggyilkolásának esetét. A rendszerint előre kimért, választékosan megfogalmazott beszédeket előadó amerikai elnök előre megírt nyilatkozat híján annyival kommentálta az esetet, hogy "nem tudja, mi folyik ott, de Oroszországban a politikai szabadság és szólásszabadság feltehetően rosszabb mint öt éve."
Borisz Nyemcov ellenzéki politikust február 28-án gyilkolták meg Moszkvában. A politikusra több lövést adtak le, sérüléseibe azonnal belehalt. A beszámolók szerint Nyemcovot a nap 24 órájában testőrök védték, és tudomása volt róla, hogy figyeli az FSZB. A halála előtti hónapokban ismerkedett meg egy ukrán modellel, aki lehetővé tette, hogy Nyemcov - egy romantikus esti program erejéig - átmenetileg testőrei nélkül maradjon. A politikus halálát követően a nő azonnal visszatért Ukrajnába.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/04/lavrov-obama-nem-tud-onalloan-fogalmazni-beszedet-nem-irtak-neki