2015. március 4., szerda

P-60M

Foszladozik a Majdan “vízummentes álma”! Brüsszelben ma Johannes Hahn az Európai Bizottság tagja bejelentette: Maradék-Ukrajna alattvalói egy jó időre még elfeledhetik a “Schengen-zóna” határának vízummentes átlépését.
vízm
Ígérték-ígérték! Hát-ígérték. Tavaly ígérték. A majdankor ígérték. De hát hol van már a tavalyi hó? (Meg hát nem kell minden uniós ígéretet komolyan venni na! Mi magyarok már csak tudjuk.)
Valcman csalódott alattvalói számára csekélyke vigaszt és némi kárörömöt jelenthet, hogy Grúzia polgárai sem részesülnek az EU-s vízummentesség áldásából! Majd. Talán egyszer!
Maradék-Ukrajna nyugati fertályán masszív bányászmegmozdulások kezdődtek ma.  A bányászok blokkolták a Kovel-Lemberg útvonalat. A hangulatuk nem éppen rózsás, és a kijevi udvar jelesei is voltak ma minden, csak nagyságos hölgyek és urak nem.
Hollandiában pakolásszák összefelé a nyáron Donbassz fölött lelőtt maláj utasszszállító repülőgép roncsdarabjait.

Szakértők végzik ezt a melót. Az egyiküknek föltűnt, hogy az egyik-minden kétséget kizáróan a repülőgéphez tartozó- roncsdarabhoz mintha nem nagyon passzolna valami. Szólt néhány kollégának, és együtt próbálták kitalálni az oda nem illő holmi mibenlétét. És hopp!-találtak egy másik oda nem illő cuccot is!-ami viszont illett az ismeretlen oda nem illőhöz. A két összeillő oda nem illőről meglehetősen messzemenő következtetésre okot adó megállapításra jutottak. Az oda nem illő holmi egy levegő-levegő rakéta részeit képezték egykoron. Amíg be nem csapódtak a maláj utasszáítóba.
Még azt is meg tudták állapítani, hogy ez a rakétaalkatrész “P-60M” típusú levegő-levegő rakétához tartoztak. “Buk” légvédelmi szerkezetnek ilyen rakétája meg nincs.
Ezek után az egyik szakértő valami olyasmit motyogott, hogy “lehet hogy nem “Buk”-típusú rendszerrel kapták le azt az utasszállítót! Ő legalábbis már kételkedik ebben a verzióban.”
https://balrad.wordpress.com/2015/03/04/p-60m/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése