Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Marzie Afkham szerint unalmas és ismétlődő volt Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök beszéde, amit az amerikai kongresszus előtt tartott. A szóvivő szerint "Netanyahu hazugságkampánya, amit Irán békés atomprogramja ellen folytat, mostanra unalmassá és vontatottá vált." A nyilatkozatot a The Guardian brit napilap is közölte.
Afkham szerint Netanyahu beszéde üres színészkedés volt, amit a nemzetközi politikában mostanra senki nem vesz komolyan, és az elsősorban az izraeli választási kampány részét képezte.
Hídfő.net.ru | Benjamin Netanyahu
Netanyahu kedden az amerikai kongresszus előtt tartott beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon rossz megoldásnak tartja már önmagában azt is, hogy a nyugati országok leülnek tárgyalni Iránnal, amivel így nem tudják elérni, hogy Teherán leállítsa az atomprogramot.
Jelenleg Németország, Oroszország, az Egyesült  Királyság, Franciaország, Kína és az USA intenzív tárgyalásokat folytat Iránnal a kérdésről, amiben március végére akarnak feltétlen eredményeket elérni. Az ENSZ BT és több ország továbbra is szankciókat tart érvényben Irán ellen, amiért a nem-nyugati ország saját polgári atomprogramot folytat.
Irán atomprogramja megváltoztatja a nemzetközi erőegyensúlyt, az ország elsődleges térségi hatalomként előlépésével hozzájárul az amerikai hegemónia felszámolásához, ami az unipoláris világrend végét sietteti. A nyugati országok az egypólusú világrend megdöntésének lehetősége miatt ellenzik az iráni atomprogramot, miközben Izrael saját létezését látja fenyegetve.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/04/netanyahu-beszede-unalmas-volt