2015. március 4., szerda

Amerikai állampolgár követett el öngyilkos merényletet Irakban

Az ISIS nevű terrorszervezet a közösségi médiában, és online propagandáján keresztül közzé tette, hogy egy amerikai állampolgár öngyilkos merényletet követett el Irakban, Szamarra városa mellett a kormányerők ellen. A támadásban több tucatnyian meghaltak és rengeteg sérült van. Az öngyilkos merénylő robbanóanyagokkal teli teherautójával hajtott bele az iraki hadsereg csapatainak egy táborába. A terrorszervezet propagandaelemként használta a halálos áldozatokat, pozitív színben feltüntetve az amerikai állampolgár által elkövetett pusztítást.
Az iraki kormányerők és szunnita törzsi milíciák hétfőn egy kiterjedt offenzívát indítottak, hogy visszafoglalják Tikrít városát a terroristáktól. A hadsereg kezén lévő, Tikríttől mintegy hatvan kilométerre található Szamarrában a hadművelet megindítását megelőzően összevonták a kormánycsapatokat, így a terület célponttá vált az öngyilkos merénylők számára.
Hídfő.net.ru | ISIS BagdadTavaly augusztus óta Bagdadban is újra megszaporodtak az öngyilkos merényletek
A hadsereg jelentési szerint komoly nehézségekbe ütköznek az előrenyomulás során, a terroristák ugyanis szakszerű gerillaharcot folytatnak, és képzett mesterlövészeik vannak. Iraki kormánytisztviselők szerint a nyugati koalíció repülőgépei rendszeresen az ISIS által ellenőrzött területeken dobnak le fegyverszállítmányokat. A hét folyamán a kormányerők két brit repülőgépet is lelőttek, ami fegyvert szállított a terroristáknak. Azt követően Irán bejelentette, hogy ha a nyugati országok nem hagynak fel a terroristák támogatásával, más országok segítségét kérik. Irak hivatalosan is katonai segítséget kért Irántól a terroristák elleni harchoz.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/04/amerikai-allampolgar-kovetett-el-ongyilkos-merenyletet-irakban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése