2015. február 23., hétfő

Ömlik az ukrán propaganda a Duna Tévéből



















“A Duna Televízió ne a háborús bűnös Kijevi Junta kormányzatának akarjon megfelelni, – hanem a magyar politikai érdekeknek, s nem utolsósorban a magyar nézők elvárásainak. – A korrekt tájékoztatást, – vagyis az igazságot és a valós történéseket szem előtt tartva…”

Nem először tapasztaljuk a Duna Televízió túlzottan ukrán párti megnyilvánulásait, – az Ukrajnával foglalkozó hírműsorokban.
Legutóbb február 23-án délután fél 5-kor “szolgáltatott” a “Térkép” című hírműsorban olyan szemérmetlen orosz ellenes ukrán párti híreket, – melyeket jószerével csak a hivatalos ukrán hírügynökségen, az “Unian-on lehet olvasni.
Külön kiemelték az 1 évvel ezelőtt a Majdanon történt eseményeket, – ahol több mint 100-an haltak meg a merénylők golyóitól. – Az ukránok most 1 évvel később ezt már úgy adják elő, hogy a “Berkut” egységei használtak éles lőfegyvert a “békés tüntetőkkel szemben” amiből adódóan a tömeg fellázadt és elzavarta Janukovics kormányát.
S ezt a szemérmetlen ukrán hazugságot, – a magyar Duna Televízió is leadja.
Holott az igazság ennél sokkal bonyolultabb, – csakhogy a Junta hivatalos médiáját, az Uniant-t az már nem érdekli, – de úgy látszik, hogy a Duna Televízió hírszerkesztő stábját sem.
A valóságban az volt a helyzet, hogy a jobbára a nyugat által pénzelt és az izraeli veterán katonák (volt IDF) által kiképzett neonáci suhancokból álló martalóc bandák, – a nyugati média által békésnek kommunikált, ám a valójában kifejezetten agresszív tüntetők, minden lehetséges eszközzel támadták a belügyi (köztük a berkutos) egységeket, – molotov koktélokkal, tüzijáték-rakétákkal, botokkal, baseball ütőkkel, – s végén már az egyénileg beszerzett maroklőfegyverekkel, – míg a Berkut egységeinél nem volt lőfegyver!
Éppen ezért volt a rendőri erők veszteséglistája olyan magas.
És ebbe az állapotba csaptak be az események tavaly február 20-án, amikor is a Majdan tér környékén lévő házak tetőiről, s padlásairól, idegen állampolgárságú mesterlövészek kezdték el lőni mind a tüntetők, s mind a rendőrök sorait. – Azzal az azóta már nyivánvalóvá vált céllal, hogy eszkalálják az eseményeket, – s a tüntetések szintjéről, a polgárháborúba taszítsák az országot, – s a fellobbanó zűrzavart kihasználva, megbuktassák a törvényesen megválasztott Janukovics kormányt, mely végül az orosz integrációt választotta, – s helyette egy nyugatbarát juntát ültessenek a kijevi hatalomba, az ukrán nép nyakába. Mely aztán teljes mértékben kiszolgálja az Egyesült Államok oroszellenes geopolitikai érdekeit.
S mely hatalom azóta is háborús bűnök tucatjait követi el nap mint nap Kelet-Ukrajnában, – amiket éppen ezekkel az oroszellenes vádaskodásokkal próbálnak meg elsikálni… – És ehhez asszisztál a magyar Duna Televízió.
Az egyre erősebben körvonalazódó keleti nyitás idején nem ártana, ha egy olyan állami tulajdonú média, mint a Duna Televízió objektívebben tájékoztatná nézőit az ukrajnai események vonatkozásában! -
És ne a háborús bűnös Kijevi Junta kormányzatának akarjon megfelelni, – hanem a magyar politikai érdekeknek, s nem utolsósorban a magyar nézők elvárásainak. – A korrekt tájékoztatást, – vagyis az igazságot és a valós történéseket szem előtt tartva.
Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése