Az állami MVM és a gázimportba offshore cégeken keresztül kapcsolódó MET Holding közötti átjárás került szóba hétfőn a parlamentben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a témában nem tartotta magát kompetensnek, és azt mondta, alig várja, hogy leadhasson portfóliójából.
“Erőmet, képességeimet meghaladó feladatokat bízott rám a miniszterelnök, és nagyon várom már, hogy leadhassak a portfóliómból” – mondta az Index szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a parlamentben.
Egészen konkrétan így fogalmazott: “Erőmet, képességeimet, tudásomat messze meghaladó mértékű portfóliót szánt nekem a miniszterelnök úr miniszterként. (…) Nagyon várom már, hogy leadhassak a portfóliómból, és ne újakat kapjak.”
lzj
Lázár ezzel azt kívánta hangsúlyozni, hogy ő nem energiapolitikai szakértő, kereskedelmi és üzleti kérdésekkel kapcsolatban pedig nem akar válaszolni.
Előzőleg az LMP-s Szél Bernadett kérdezte arról, hogy az állami MVM-ből a gázimportba offshore cégeken keresztül kapcsolódó MET Holdingba áramló emberek nem visznek-e magukkal olyan információkat, amelyekkel megkárosíthatják az államot. Szél Bernadett azt is tudni akarta, hogy miért szervezték az egész gázüzletet egy “Orbán-közeli cégnek”.
Lázár János volt az is, aki hétfőn először kimondta Simicska Lajos nevét a parlamentben. Szintén Szél Bernadettnek válaszolva azt mondta, hogy “sem Simicska Lajosnak, sem Csányi Sándornak, sem másnak az érdekeit ez a kormány nem szolgálja ki”.
(HVG)