2015. február 11., szerda

Donbasszi összefoglaló

hsz
Donbassz frontjain az éjszaka alapvető változások nem történtek. A valcmanista latortüzérség a gyjebalcevoi katlanon kívül többnyire a lakott települések lövésével foglalkozott, míg a népköztársasági erők ténykedése leginkább a katlanban lévő saslik mielőbbi elkészültét célozta.
A katlanban a bérgyilkosok az Uglegorszk meletti-általuk birtokolt hegyecskéről-lövik az ilovajszki kazánból anno átmentett “Nona” önjáró lövegeikkel a Gyjebalcevo-Uglegorszk útszakaszt.
(Логвиново)Logvinovoba szerettek volna nagyon visszatérni Valcman pribékjei. Éjjel egy órakor szánták rá magukat-de árnyékra vetődtek. (Szerencsére bőven van a környékben aknatölcsér.)

A tegnapi “vezérfogást” követően a népköztársaságiak felhívásokat intéznek folyamatosan a latorhorda “bakáihoz”, hogy nincs értelme a további harcuknak!-adják meg magukat. Több helyen-több esetben is meghallgatatott a felszólítás, és az éjszaka folyamán legalább százötven ukrán adta meg magát.
Sirokinonál rettenetes véget ért az állítólag Turcsinov Hiéna személyes felügyeletével indított “kitörés”!
sirok
Sirokinoi látképek-sebesült latorfoglyokkal
fogly
A tegnap közzétett (DNR-által) adatok szerint az utóbbi 24 órában a kijevi veszteségek Donbasszban: 3 db. repülőgép és helikopter, 139db. gyalogsági szállítójármű, 174 db. tank, 128db. tábori löveg. 2227 latoregyed lett kivonva a forgalomból fűbeharapottak és fogságba esettek együtt.
108 milicista is elesett, és vannak technikai veszteségek.

A civil áldozatok száma tegnap 58 fő, a kramatorszki 1-11 közötti civil halottakkal együtt.
A kramatorszki támadás kivitelezését továbbra sem vállalják a népköztársasági erők. Egyre inkább erősödik viszont egy kijevi provokáció lehetősége.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/11/donbasszi-osszefoglalo-6/




Minszk meglehetősen messze van Donbasszhoz. Úgyhogy a küzdő felek nem is igen foglalkoznak a belorusz fővárosban előkészülődő ilyen-olyan találkozókkal. Teszik a dolgukat, amelyben Valcman martalócainak egyre kevesebb öröme telik.
A (Первомайск)Pervomajszkot, (Стаханов)Sztahanovot, (Зоринск)Zorinszkot, (Брянка)Brjankát, Gorlovkát, na és főként a Donyecket bombázó latortüzérségnek vidámabban telik a “munka” mint katlanbéli cimboráiknak. Viszont rendesen megkeserítik Donbassz lakóinak minden percét.

(Чернухино)Csjernuhinonál nagyon fáj viszont a népköztársaságiak feje. Még mindig nagyon sok a városkában a civil. Néhány menekült arról számolt be, hogy a helyi börtön fogvatartottjait a valcmanista pribékek legyilkolták.
(Светлодарск)Szvetlodarszktól északi irányba az autópálya környékén heves harcok dúlnak reggel óta.
Mariupol keleti külvárosának valcmanista állásait ma délelőtt támadta a milicia. Az eset hírére azonnal kimenekítették Turcsinov hiénát a városból. (Hírforrásunk helyesbített. Az általa közölt veszteséglista nem a tegnapi napra vonatkozott, hanem az utóbbi két hétre.)
(Широкино)Sirokino és (Саханк)Szahanszk térségében ma is voltak kemény összecsapások. Ezekben négy milicista elesett, tíz megsebesült.
A donbasszi önkéntes-mozgósításra még Oroszországból is térnek vissza menekültek. Az önkéntesek között igen magas a nyugdíjasok száma. Ez pedig nem jó hír a valcmanistáknak, mert ezek között az öreg harcosok között szép számmal vannak némi afganisztáni praxist a hátuk mögött tudó, puskaport már szagolt veteránok.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/11/donbassz-ma-20/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése