2015. január 24., szombat

Működik a donbasszi daráló!

Ma délután helyi idő szerint délután két órára kritikussá vét az összeszűkített gyjebalcsevoi katlanban Valcman pribékjeinek helyzete. Gyjebalcsevo alatt a népköztársaságiak minden különösebb erőfeszítés nélkül áttörték a martalócok második védelmi vonalát is, és a harmadik-utolsó-van már csak hátra. Ennek a bántalmazása is kezdetét vette dél tájban. És hát amire ebben a térségben még eddig nem volt példa, megszólaltatták a népköztársaságiak a “Sztálin-orgonákat” is! A “Szmercs” fajtát.
Az alábbi két videohoz talán nem kell szöveg! A képek magukért beszélnek!
(Троицкое)Troickojet és (Миус)Miuszt birtokba vette a milicia. A harcok már (Красном Пахар)Krasznom Pahareban zajlanak, és (Лозово)Lozovo bebukása is csak órák kérdése a pribékek számára, akik elképesztően sok latoregyedet veszítettek a mai napon Donbasszban.
krp
(Каютино)Kajutinoból is kisöpörte a valcmanistákat a milicisták nagy takarító kedve. (Санжаровкa)Szanzsarovkában is már utcai harcokban aprítja a bérgyilkoshordát a milicia.
(Попаснaя)Popasznajanál viszont kissé lelassult ma délra a népfelkelők offenzívája, viszont már ezzel is elérték azt, hogy (Артеомовск)Artyemovszk, (Первомайск)Pervomajsz és (Кировск)Kirovszk fellélegezhet a latortüzérség miatt.
A Mariupolból érkező hírekre felfigyelt az EBESZ-is! Irina Gudüma a megfigyelőcsoport képviselője azt jelentette, hogy minden körülményt alaposan kivizsgálnak, és azt követően fogják elkészíteni a jelentést. A város keleti peremén lévő piacra AKNAVETŐGRÁNÁTOK csapódtak be, amiket a város (Старый Крым)Sztarij Krim nevű északi “elővárosából” lőttek ki az “Azov” latorzászlóalj bérgyilkosai.
A Mariupolban fészkelő latrok pedig-nem tudván honnan jön az “áldás”?-elkezdtek kifelé lövöldözni. A népköztársasági erők harckocsijai ekkor indítottak támadó akciókat a külvárosi pribékerődítmények ellen.
Több mariupoli lakos viszont elmondta, hogy a becsapódások környékéről ma reggel ELTŰNT MINDEN MEGSZÁLLÓ LATOR! Ugyanezen információt megerősítik hírügynökségi jelentések is.
A DNR vezérkarát meglepte Mariupol “megtámadásának” híre, hiszen csak a város körüli latorerődítmények “zaklatása” volt a kiadott feladatuk a népköztársasági erőknek, ráadásul az egyik kijelölt parancsnok-Motorola-Donyeckben van.
A főhadiszálláson egyértelműen a kijevi junta provokációjának nevezték a Mariupolban történteket.
Sajnos a Bal-Rad kénytelen most még Mariupol környékéről közvetett információkból tájékozódni, merthogy a kikötővárosban senki informátorunk nem volt. Talán holnapra kapunk közvetlen információforrást.
A tudósítás végére két érdekesség:
Ma délelelőtt Christine Lagarde IMF “vezéranya” telefonon fölhívta Putyin elnököt, és arról győzködte, hogy Oroszország nyújtson gazdasági-pénzügyi segítséget a kijevi juntának!
Kijevben viszont Jacenyjuk Hiéna külföldi fegyveres erők behívását helyezte kilátásba, az orosz fenyegetés miatt.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/24/mukodik-a-donbasszi-daralo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése