2015. január 10., szombat

Donbasszban a mára virradó éjszaka “hétvégi fokozatra” vette vissza a harci cselekményeket.

(Никишино)Nyikisinonál tegnap délután a népköztársaságiak egészen a mára virradó hajnalig MÓDSZERESEN ritkították a horhosban bentrekedt valcmanista latrokat. új, kimondottan az “erre a célra legalkalmasabb” 120mm-es aknavetőket telepítettek a milicisták a pribékek “feje fölé” a dombokra, és módszeres alapossággal munkához láttak.
Nyalókakirály megzavarodott latorjai csak az önjáró lövegeiket és tanktüzérségüket használhatták, ám az teljességgel hatástalan a gerinc mögött telepített aknavetőkkel szemben. A latorhad aprítása hajnali háromig tartott.
(Докучаевка)Dokucsajevka falucskát viszont tegnap estére eltüntette a térképről a martalóchorda terrortüzérsége. A településen-amelynek sorsa késő estére teljesedett be-tucatnál több civil halt bele a kijevi junta vérgőzös őrjöngésébe.
Donyeck és a repülőtér mára virradóan nyugodt. Ritkán egy-egy tüzérségi gránát becsapódik, de a tegnapi nappalhoz képest nyugalom honol.
pet1 pet2 pet3
Donyeck, “Petrovszkij”-kerület
A 31. blokkposztnál és környékén tegnap kora este ismét fellángoltak az összecsapások, és egész éjjel tartottak. A tegnapi-a milicia szempontjából sikeresnek mondott-csata után (amikor hat latortank, négy “Hammer” és hat darab “BBM” elpusztítása és mintegy kéttucatnyi latoregyed forgalomból való kivonása volt az eredmény) ma reggelre hat milicista esett el az éjszakai megismételt harcban.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/10/donbassz-valtas-hetvegi-uzemmodra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése