Még hetekig fenntartják a terrorkészültség magas szintjét – jelentette be szombaton a francia belügyminiszter a kormány válságtanácskozása után. A francia lapok üdvözölték a biztonsági erők professzionalizmusát és hidegvérét, amellyel véget vetettek az elmúlt három nap 17 áldozattal járó terrortámadásainak, ugyanakkor a tragédia okaira keresték a választ.
-
Még hetekig fenntartják a franciaországi Ile-de-France régióban a terrorkészültség magas szintjét, az ország többi részében pedig a hozzá kapcsolódó különleges intézkedéseket, sőt tovább szigorítják azokat – jelentette be szombaton Bernard Cazeneuve belügyminiszter a kormány válságtanácskozása után, amelynek témája az előző nap véget ért terrorcselekmény-sorozat volt.
Az áldozatok emlékére rendezendő vasárnapi párizsi megemlékezéssel kapcsolatban – amelyen Francois Hollande francia elnök és több külföldi vezető is részt vesz – a miniszter kijelentette, hogy a hatóságoknak minden eszköz rendelkezésükre áll a biztonság szavatolására. Több mint egymillió embert várnak az eseményre, amelyen a megemlékezés mellett a cél a szabadság és a demokrácia melletti kiállás lesz a terrorizmussal szemben.
Nem juthattak volna idáig
A konzervatív Le Figaro úgy vélte, hogy a szerencsés kimenetellel „nem ért véget a fanatikusok hazánk ellen indított háborúja, (…) az iszlamisták Allah Akbar kiáltással le akarják hazánkat gyilkolni”. A lap szerint a három dzsihadistának nem lett volna szabad olyan helyzetbe kerülnie, hogy terrorizálja egész Franciaországot.
„Régóta megfigyelés alatt álltak, ismerték egymást, ellentétben azzal, amit a legelején mondtak nekünk (a hatóságok). Mindháromnak hosszú bűnügyi előélete volt, jártak a dzsihád földjén, valamikor együtt terveztek romboló projekteket” – emlékeztetett Yves Thréard.
„Elfeledtették magukat (a hatóságokkal) egy időre, azt hihettük, hogy jó útra tértek. Éppen azért, hogy a legrosszabbat készítsék elő” – tette hozzá. Az írás arra hívta fel a figyelmet, hogy a támadók „nem magányos farkasok hálózat és mozgalom nélkül”. „Mindannyiuknak olyan múltja volt, amely nem kerülhette volna el a titkosszolgálatok és az igazságszolgáltatás figyelmét” – hangsúlyozta a lap.
„Az iszlamizmus katonái”
A baloldali Libération szerint Franciaország „új szakaszba lépett a dzsihadista gyilkosok elleni harcban”, miután „nem külföldről irányított gyilkosok csaptak le, mint az 1980–1990-es években egy többé-kevésbé távoli, iráni vagy algériai iszlám cél nevében”. „A gyilkosok Franciaország gyermekei. Az iraki és szíriai akciókhoz köthető aktivisták képezték, robotizálták őket. De itt születtek, itt nőttek fel, itt lettek fanatikusok, a Charlie Hebdóra csaptak le, a francia élethez kapcsolódó bűntényt követtek el” – hangsúlyozta a lap.
Laurent Joffrin írása szerint ez az új fenyegetettség „egyre erősebb, szervezettebb, határozottabb, sokoldalúbb rendőri és titkosszolgálati választ igényel. (…) Ha arra gondolunk, hogy több mint ezer dzsihadista fiatalt kísértett meg a szíriai és iraki háború, vagy már csatlakoztak is hozzá, azt látjuk, hogy a fenyegetettség kezelése megerősítést igényel.”
A regionális lapok hasonló megállapításra jutottak. A L’Alsace szerint „többé nem lehet azt mondani, hogy ezek lúzer, meg nem értett vagy szerencsétlenül megbélyegzett gyerekek. Ezek az iszlamizmus katonái.” A Dernieres Nouvelles d’Alsace szerint „ezeket a barbár tetteket egy áttéteket lassan terjesztő rákbetegséghez hasonlítható belső ellenség követte el”.
Fenyegetettségben
Manuel Valls francia miniszterelnök elismerte péntek este, hogy vannak „hibák” azon emberek megfigyelési és kiszűrési rendszerében, akikről feltételezhető, hogy merényleteket követhetnek el. Francois Hollande államfő azt hangsúlyozta esti televíziós beszédében, hogy még nem ért véget a fenyegetettség. „Franciaország, még ha tisztában is van azzal, hogy szembenézett (a fenyegetettséggel), még ha tudja is, hogy bátorságra és bravúrokra képes férfiakból és nőkből álló biztonsági erőkkel rendelkezik, nem szabadult meg végleg a fenyegetettségtől, amelynek céltáblája. Óvatosságra, egységre és mobilizációra kérem önöket” – mondta.
Ismert, az al-Kaida jemeni szárnyának egyik tagja pénteken bejelentette, hogy ennek a szervezetnek az irányításával hajtották végre a Charlie Hebdo elleni merényletet.
(MTI-MNO)
Bal-Rad komm: Nyugodtan kijelenthető: “…A gyilkosok Franciaország gyermekei…” Mint ahogyan készülődnek Németország, Olaszország, Nagy-Britannia és még a fene tudja mely Nyugat-európai országok “gyermekei”! Az újkori “apa és anyagyilkosok”!
Bármit is próbál tenni velük szemben a hatalom, már alaposan elkésett! Vagy behódol és kedvében jár a neoliberális hódítások nem európai “áldozatainak”-vagy fegyvert fog ellenük!
Mindkettő nagyon fog fájni Európának! De legfőképpen a felismerése a saját bűnnek és az azt követő hibahalmaznak!
Kelet-Közép-Európa pedig készülhet a hasonló rosszra!


A FRANCIÁK IS MEGKAPTÁK AMERIKA CSOMAGJÁT, AMI ROBBANT
Ha végignézzük a hírek cselekvéseseket bemutató láncolatát, abból egyértelműen az derül ki, hogy ezt a francia lap elleni támadást és a zsidó kóserétterem elleni támadást Amerikában főzték ki, ahol a CIA volt a főszakács és a recepteket Izrael adta. Több hírmagyarázó is utalt arra, hogy ez a franciák elleni támadás olyan volt mint amit Amerika ellen intéztek 2001-ben a WTC tornyoknál. Az amerikai toronyrombolások is „öntámadások” voltak, hogy ürügyet keressenek a „terrorizmus” elleni védekezésre, hogy ezáltal Afganisztánban és Irakban szabadon gyilkolhasson Amerika a bevont csatolósaival együtt, s persze az iraki olaj ellopása is beletartozott ebbe a közel másfél évtizedig eltartó gengszter vállalkozásba. Most ehhez hasonlót zúdítottak a franciák nyakába, úgymond fenyegető „terrorizmus” ürügyén. Videó: amikor a francia rendőrök hagyták gyilkolni a két terroristát.
GONDOSAN MEGTERVEZETT ÉS IDŐZÍTETT AKCIÓ VOLT
Nem véletlenül választották ki Franciaországot. Európa nagyhatalma, sok millió muzulmán él ott, akikből már a franciák egy részének is régen elegük van, s bizony az ottani zsidókat sem szívelik sokan. Németországot nem választhatták célpontnak, mert ott éppen most folynak nagy mozgalmak a bűnöző idegenek, főleg muzulmánok ellen. A francia nemzetgyűlés is tervbe vette hogy elismerik a palesztin államot, ami miatt Izrael már erősen dühöngött. Amerika célja az volt, hogy Európába exportálja a terrorizmus kérdését, méghozzá tartósan. Mivel ez önmagában, egy-egy szórványos esettől eltekintve nem valósult meg Amerika elvárásainak megfelelően, hát kitalálták, hogy fölgyorsítják a folyamatot egy látványos terrorista cselekménnyel. Ez az egész ügy összefüggésben van az EU válságával is, s arról se feledkezzünk meg, hogy Olaszországot is régen sújtja már a sok afrikai bevándorló témája. Lényegében egész Nyugat-Európát elárasztották a bűnöző színesek, akik ellen még a skandináv országok is fölléptek. Amerika sötét tervei közé tartozik, hogy az általuk megszervezett Iszlám Állam nevű terrorbandát, exportálják Európába. Persze ez a kérdés sokkal bonyolultabb, mert az afrikai és ázsiai iszlám országokban sok éve óriási nagy az Amerika-ellenesség, aminek valós okai vannak. Erről minden hírben hallgatnak. Csak pár példa. Pakisztánban is vannak tálibok és százszámra gyújtották fel a NATO üzemanyag kamionjait, erre Amerika ezrével drónokkal gyilkolta ott a polgári lakosságot, ezt tették Afganisztában is. Jemen ennél a mostani ügynél szóba jött, de itt is hallgattak a lényegről. Az amerikai sajtó Jement mint terrorista államot állítja be évek óta. Ennek az az oka, hogy Amerika ezt a kulcsfontosságú helyen lévő országot saját magának akarta megkaparintani támaszpontnak, de ezt a jemeni nemzeti törzsek nem engedték és ölték az amerikaiakat. Erre Amerika kitalálta, hogy Jemenben van egy nagy terrorista kiképző központ, Al-Kaida névvel. Ez is egy nagy hazugság, mert oda az Al-Kaidásaikat ők, az amerikaiak képezték ki. Ilyen viszonyok között minden országban polgárháborús viszonyokat teremtettek. Ezt tették Irakban, Afganisztánban és most Szíriában is ezt szeretnék, de ez utóbbi már nem fog menni, ezért mesterségesen létrehozták az Iszlám Állam nevű terrorbandát, hogy ezzel fenyegessenek mindenkit. És Amerikának, a világ legerősebb hatalmának volt képe azt mondani, hogy ők sem tudják legyőzni az Iszlám Államot.
AMERIKA ELSZÓLTA MAGÁT
A párizsi támadás után pár napra csodás módon megszólalt Amerika, hogy ők már tudják ki ez a testvérpár, akiket még Jemenben képeztek ki. Ha ők ez előre tudták, akkor miért nem értesítették előre a francia titkosszolgálatot, s akkor nem lett volna ennyi halott. De Amerikának (és a zsidóknak!) halottak kellenek, hogy minél nagyobb üvöltést és cirkuszt csináljanak a világban. Kiderült, hogy a zsidóbuzi lapszerkesztőséget évekkel korábban kérte a francia kormány, hogy hagyják abba a lap provokációit, de mégis hagyták őket működni. Tudjuk, hogy kiknek a hatására. De most lebuktak az összeesküvők. A kóser hipermarket célpont is tudatosan lett kiválasztva. Ma már megszólalt Izrael is ebben az ügyben, mint egy ártatlan békegalamb, mintha nem is ők irtanák ki a palesztinokat évtizedek óta. Mégis hogy történt ez a világcsalás. Ilyen lövöldöző arabot igen könnyű találni. Lehet hogy valóban Jemenben kaptak utasítást arra, hogy mit és hogyan csináljanak. De ezek a szerencsétlenek azt már nem tudják, de nem is érdekli őket, hogy a távoli megbízók kik voltak. Tehát jelenleg két folyamat zajlik a világban, évek óta. Egyrészt az úgynevezett magányos terroristák gyilkolnak X cél és bosszú érdekében, ugyanakkor ezek mögött az iszlám országok hallgatólagos támogatottsága áll, amelyek gyűlölik a terrorista nagyhatalmat, Amerikát, mivel népüket gyilkolják tízezer és százezerszámra.
HAMIS VIDEÓKAT ADTAK
A hazai tévékben az első hír a szerkesztőség elleni gyilkolásról két videórészletből állt. Ezek manipuláltak teljesen. Ahogy írtuk az emeletről valaki fölvett bizonyos részeket. Kizárt dolog hogy ez véletlen felvétel volt. Ez már a tévék számára készült. Ezzel együtt adtak egy teljesen ide nem illő videót, amiben szintén egy közeli háztetőről azt mutatták hogy lövöldözik a rendőrség a terroristák ellen. Háztetőről? Amikor a szerkesztőség lent a földszinten volt. És hogy kerültek a tetőre a lövöldöző rendőrök? Ők előre tudták, hogy mikor fogják megtámadni a szerkesztőséget? Úgy látszik előre tudták és hagyták, hogy a gyilkolás megtörténhessen. Igen hamisak azok a szövegek is amit ezen videók alatt mondtak. Ez az egész éppen olyan volt, mint amikor a CNN előre ott volt a tornyok közelébe, hogy élőben adják, ahogy a két repülő belerepül a tornyokba. Korábban már utaltunk, a benzinkúti esetre. Csodálatos módon a tévék nem beszéltették a benzinkutast, nem mutatták, aki étellel kiszolgálta a két arab fegyverest. És még a „rakétavetőt” is látta náluk a benzinkutas…. Eztán az állítólagos néger és barátnője lőtte le a francia rendőrnőt az utcán és egy járókelőt. Miért? Csak úgy? Erre még nem adtak magyarázatot. Ez után jött a hiperkóser üzlet támadása. És a végén egy egészen új dologgal jöttek elő. Amikor a két arab a nyomdába volt, akkor egy tévének nyilatkozatokat adtak, amit élőben adtak le. Ez azért érdekes, mert a rendőrök végül is élve elfoghatták volna a két bérgyilkost és akkor azok vallhattak volna. Ehelyett lelőtték őket, mert ha beszéltek volna az túl kényelmetlen lett volna és nem illett volna bele abba a mesékbe amit előadtak hivatalos formában. Még Gyurikám (Nógrádi György) is kijelentette a tévében, hogy ez a zsidóbuzi lap túlment minden határon, ez visszaélés volt a sajtószabadsággal. Ezek a képek amiket közreadtak nem pornográf képek, mert az „tiszta ügy” lenne, mert csak aktust ábrázol. De ezek a mocskos rajzok a beteges zsidó gyűlölet kifejezései voltak, s a vallásgyalázástól kezdbe a legundorítóbb dolgokat tették közzé, ami a zsidó kultúrának a szerves része.
Talán még lehet nézni ezt a csaló videót, amikor a tetőn a francia rendőrök hagyják, hogy lent az utcán legyilkolják a szerkesztőséget:
www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3DMgqiFz3-v98

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/franci%C3%A1k-elleni-t%C3%A1mad%C3%A1st-amerik%C3%A1ban-f%C5%91zt%C3%A9k-ki