2015. január 10., szombat

Donbasszi harctéri helyzet

Nem lett “hétvégi üzemmód” Donbasszban. Az éjszakai viszonylagos nyugalom után-kiváltképpen Donyeckben-elszabadult a pokol.
A város “Kujbisev”, “Kijev”, Petrovszkij” és “Kirov” kerületei lángokban-romokban. Valcman bérgyilkostüzérsége még azzal is lő, ami nincs! A mai napon ezidáig tizenhét donyecki polgár halt bele a kijevi terrorba. A nagy kínnal-keservvel úgy-ahogy összetákolt infrastruktúra ismét működésképtelenné vált. Nincs villany és gázszolgátatás. Emiatt a víz és csatornaművek sem működnek a fentebb említett kerületekben.
rom
(Тоненькое)Tonyenkoje, (Опытное)Öpitnoje, (Пески)Peszki, (Авдеевка)Avgyejevka, (Красногоровкa)Krasznogorovka és (Марьинкa)Marinyka latortüzérségei teljes kapacitással üzemeltek ma.
(Горлока)Gorlovkát “Grad”-rendszerű “Szmercs”-sorozatvetőkkel lőtték a pribékek.
rom
(Никишино)Nyikisino, (Торез)Torez és (Докучаевск)Dokucsajevszk népköztársasági állásait is lődözgette a martalóctüzérség.
A Luhanszk-fertályon is mozgolódnak a kijevi zsoldosok. Ma délelőtt már repülőgépek is föltűntek, de csak a távolból lehetett őket látni.
Gyenyisz Pusilin a DNR szóvivője ma délelőtt arról tájékoztatott, hogy míg a Minszki Szócséplők videotanácskozást tartottak a Minszki Egyezmény betartásáról, az alatt az idő alatt a kijevi junta banditaerői Sztanyica Luhanszka térségében megpróbálták áttörni a népköztársaságiak vonalait.
rom
Krasznodonnál ma az LNR katonai parancsnoksága feloszlatta az “Odessza” zászlóaljat, melynek parancsnoka “Foma” nem volt hajlandó a kapott parancsokat teljesíteni.
Az egység a bázisát és fegyverzetét HARC NÉLKÜL átadta az LNR katonai parancsnokságának. (Az LNR miniszterelnöke az az Igor Plotnyickij, akit “Betmen” halálának okozásával vádolnak-többek között!)
Nyalókakirály miniszterelnökét-Jacenyjuk hiénát-Berlinben tegnap “helyretették” német demonstrálók. Kijev Sakáljának biztosan nem tetszett a sok Újoroszország-zászló.
Merkel nővér viszont vigasztalgatta az ukrán kedves beteget
nörsz

https://balrad.wordpress.com/2015/01/10/donbasszi-harcteri-helyzet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése