2014. december 3., szerda

Óriási botrány Amerikával? (Annyit azért Káin bélyegének érdemes utánanézni)

Óriási botránynak nevezi a liberális sajtó, hogy John McCain amerikai republikánus szenátor nyilatkozata szerint "Orbán Viktor egy neofasiszta diktátor". A botrány mibenléte azonban nem teljesen érthető. A közelmúltban az Egyesült Államok ugyanis kifejezte, hogy nem támogatja a fasizmus elleni harcot.
November 23-án Oroszország benyújtott az ENSZ-nek egy határozatot, amiben felszólít minden országot "a nácizmus és más faji megkülönböztetés, idegengyűlölet és intolerancia dicsőítése elleni hatékony küzdelemre". A dokumentumot a 193 tagországból mindössze 115 szavazta meg. Az Európai Unió tagállamai és számos más ország, összesen 55 ország delegációja tartózkodott a szavazáson, az Egyesült Államok képviselete pedig ellene szavazott.
Tehát jelen helyzetben nem egészen egyértelmű, hogy az amerikai szenátor nyilatkozatát hogyan kell értelmezni.
Az Egyesült Államok az ENSZ-ben szavazatával kifejezte, hogy nem támogatja a fasizmus elleni harcot. Ha Orbán Viktor neofasiszta diktátor, azzal az Egyesült Államok ENSZ-képviseletének hivatalos állásfoglalása szerint nincs probléma. Lehetséges, hogy McCain nyilatkozatát dícséretnek kell értelmezni, és az amerikai szenátor szimpátiájának adott hangot Orbán Viktor politikájával kapcsolatban?
Hídfő.net.ru | John McCain
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/03/oriasi-botrany-amerikaval

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja és határozottan visszautasítja John McCain szenátornak a magyar miniszterelnököt, illetve Magyarország és Oroszország viszonyát illetően tett szavait – többek között ezt hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán az ideiglenes amerikai ügyvivővel folytatott megbeszélésén.
Előzőleg a KKM arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Magyar Levente KKM-államtitkár hivatalába kérette André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt John McCain republikánus szenátornak az új amerikai nagykövet, Colleen Bell kinevezéséről tartott szenátusi szavazás alkalmával tett kijelentései miatt.
John McCain arizonai republikánus szenátor “totálisan alkalmatlannak” nevezte Bellt arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy “nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek”. John McCain azt mondta: “nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek”.
A szerdai budapesti megbeszélésről kiadott közleményben azt írták: a kormány újfent arra kérte a vezető amerikai tisztviselőket, hogy “Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot”.
Mindemellett Magyar Levente az ügyvivőnek azt is elmondta: Magyarország kormánya üdvözli, hogy Colleen Bell nagyköveti jelölésének szenátusi jóváhagyásával helyreáll az Egyesült Államok teljes értékű diplomáciai képviselete Magyarországon – írta a KKM.
Tartsák tiszteletben a magyar polgárok véleményét!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter John McCain amerikai szenátor keddi kijelentéseire szerdán Brüsszelben úgy reagált: a magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania.
A miniszter hozzátette, ha valaki kizárólag a Magyarországról szóló sajtóhíresztelések alapján mond véleményt a magyarországi folyamatokról, akkor könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy a kijelentései nélkülözik a ténybeli alapokat.
Az MTI kérdésére, hogy tervez-e Magyarország a nyilatkozatokon túl diplomáciai lépéseket, Szijjártó Péter közölte: a washingtoni magyar nagykövetség – miként az amerikai politikai elit tagjaival egyébként is – kapcsolatban van a szenátor stábjával, és konzultálni fognak velük John McCain kijelentéseiről és azok hátteréről.
(MTI)
Bal-Rad komm: Jajj – állattitkárocska! Nem kéne mindig ezzel a “három a magyar igazsággal” előhozakodni! Amiről mindenki tudja, hogy egyszer volt! – aztán addig csűrte – csavarta a dolgokat a narancshorda, amig hármat tudott belőle kicsiholni!
McCain hiénát ez egyébként sem érdekli, és még kevésbé hatja meg!
McCain – ez a dagadtpofájú fogfájós kinézésű hiéna – nem először fog eltakarítani regnáló kormány vagy államfőt! Komoly praxissal bír ő már ezen a területen!
Ez a fasisztázós hiénaüvöltése pedig nem Magyarországnak és a magyar népnek szól! Ez az EU – góréinak és a nyaloncoknak szól! Indoklás Orbán menesztéséhez! Csak az ukrán és a jugoszláv forgatókönyv magyar adaptációját látjuk éppen kibontakozni!
Ezt sajna be kell nyelni! ŐK mondják meg a frankót! A honi libsik meg el vannak ájulva a gyönyörűségtől!
Persze hogy nem fasiszta Orbán! Ezt épeszű ember egy Soros – bérencről nem is hiheti!
DE VALAMIVEL INDOKOLNI KELL, HOGY A FALKA MIÉRT MARJA HALÁLRA A KLÁN EGYIK TAGJÁT!
Nyilvánvaló, hogy ennek a féregnek bocsánatot kellene kérnie mind Magyarország népétől, mind pedig Magyarország miniszterelnökétől ezért az ocsmányságért! Ez az akasztófavirág Magyarországot és a magyar népet sértette meg!
Persze nem fog bocsánatot kérni! MERT Ő “ABBAN A HELYZETBEN VAN!” MI PEDIG “EBBEN A HELYZETBEN VAGYUNK!”
Mi lavíroztuk ebbe a helyzetbe ÖNMAGUNKAT!
Ezzel együtt is: a rendszerváltás óta ilyen ocsmány sértés ezt az országot még nem érte!
De lesz ez még vadabb is!



Pökhendi, agresszív, kioktató, – ráadásuk hihetetlenül tévesen értékel, – vagy csak egyszerűen hazudik, hogy hangulatot keltsen

- Tanulságos interjú, McCain szenátorral -
Euronews: “A republikánus John McCain valódi héja, aki 2008-ban elnökjelöltként indult Obamával szemben. Az Euronews interjújában Magyarországot hozza példának, mint megfélemlített és Oroszországhoz közeledő államot…
McCain nem bánta meg, hogy igennel szavazott az iraki háborúra 2003-ban: az amerikai hadügyminiszter akkor azt mondta, hogy Szaddam Husszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak, McCainnek pedig nem volt oka kételkednie a szavában. Az igazi hibát a demokraták követték el, amikor kivonultak, és nem hagytak hátra katonákat: ebből következett az Iszlám Állam térnyerése is…
Putyinról a szenátor azt mondta az Euronews-nak, hogy nem kell többnek látni, mint ami: egy volt KGB-s, aki újra akarja építeni az Orosz Birodalmat. Szerinte Amerikának fegyvert kellene adnia az ukránoknak, hogy megvédjék magukat. Nem tartana attól, hogy Putyin válaszul totális háborút robbantana ki, McCain szerint nincs ilyen reális forgatókönyv.
Az európai szankciókat viszont nevetségesnek tartja. Putyin elfoglalta a Krímet, ellenőrzése alá vonta Kelet-Ukrajnát, és annyira megfélemlített több kelet-európai államot – a szenátor Magyarországot említi példaként – hogy azok inkább közelednek Oroszországhoz…”
Az interjú itt látható:
Tanulságos interjú McCaine szenátorral
SzRTI: A szenátornak fogalma sincs a magyarországi viszonyokról, fogalma sincs Magyarország energiabiztonsági igényeiről, – melyet Oroszországgal ellentétben Amerika nem tudna hazánknak biztosítani, – és fogalma sincs a magyar nép jelentős részének szimpátiájáról Újoroszország küzdelme, valamint Oroszország és annak elnöke, Vlagyimir Putyin iránt.
De ennek ellenére határozott véleménye van, amit ki is fejez, a lehető legradikálisabb, – pontosabban fogalmazva, – a lehető legtiszteletlenebb és legszemtelenebb formában. – Ezzel a stílusával lovat ad a magyarországi atlantista, liberális és liberál-bolsevik ellenzék alá, – már nem is titkolván, hogy a felforgatás és zavarkeltés a célja. – Ahogyan ezt tette, Líbiában, Szíriában és Ukrajnában, a Majdanon is.
McCain a nagy felforgató Fotó Szíriai Hírek
Most pedig Magyarországon a sor. – Ám ezúttal nem fog sikerrel járni. A liberális ellenzék által vezetett és fölhergelt lázadókhoz, – nem fog csatlakozni a magyar nép.
Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése