Még négy napra elegendő Maradék – Ukrajna szénkészlete, és… És ha nem érkezik utánpótlás! – baj lesz. Nagyon – nagy baj!
szén
Ilyen rémmesével riogatta tegnap az “Ukrenergo” energetikai cég Nyalókakirályz és a kijevi udvart. Mert ha nem érkezik egy – két napon belül szén, leállnak az erőművek.
maj
A Harkov, a Dnyepropetrovszk és a Krivoj Rog régió erőművek az utolsó tonnákat falják a szénraktáraikból. Ha elfogy – se meleg, se villany nem lesz! Márpedig ezekben van többnyire Maradék – Ukrajna maradék nehéziparának jó 80 százaléka. Az meg zabálja az áramot! De már pislognak az égők. Merthogy az atomerőművek kapacitása meg csak alig 30 százaléknyi áramszükségletet termelnek.
És hát ugye – ott van még a lakosság is! Az is igényelne némi villanyt.
fity
Márpedig ahhoz előbb szénre – pontosabban pénzre – lenne szükség. Az “Ukrenergo” ma ismét tarháló delegációt menesztett Oroszországba. Ott van szén bőven.

Néhány nappal ezelőtt Norvégia északi partjaihoz közel egy MiG-31 – es orosz vadászgép két norvég F-16 – osra – pontosabban azok személyzetére – hozta rá a szívbajt.
A gondtalan norvég röpködésbe belekavart az orosz pilóta, aki tett egy olyan manővert, ami során húsz méternél jóval közelebb került az egyik norvéghoz. Az szemei elé kapta kezeit, és feljajdult: “Что за черт! – a fenébe!” De megúszta.
Most a norvég légierő panaszkodik! Szerintük az orosz pilóta gonoszkodott a norvég pilótákkal. Minden látható ok nélkül idegesítette őket. Lehet hogy pert fontolgatnak?

https://balrad.wordpress.com/2014/12/03/mindig-a-zoroszok/