2014. november 28., péntek

“Tűzszünet” van Donbasszban!

Kezd valami derengeni a donyecki önvédelmi miliciák viszonylag passzív magatartásáról. Betartják a “tűzszünetet”! Azon kevés eset kivételével, ahol már tarthatatlannak ítélik Nyalókakirály banditaseregletének pofátlanságát. Sajnos azonban ez az egyoldalú tűzszünetbetartás ártatlan civilek tucatjainak az életét követeli nap mint nap.

Peszka és Opitnoje térségéből a latorbanda tüzérsége továbbra is vidáman lődözi Donyeck lakótelepeit. Az avgyejevkai latortüzérség is kiveszi részét a muriból. A város “Kijev”, “Október” és “Szpartak” kerületei szenvedik el a pribékvidámkodást. “Szpartakban” két milicista elesett egy latorgránát becsapódásakor. “Petrovszkij” kerület sem úszta meg a ma délelőttöt simán. Itt három helyi lakos halt bele Nyalókakirály ordashadának ténykedésébe.

nik
Gyjebalcsevo mellől a Nyikisino déli peremén lévő milicista állásokat lőtte a latorbanda tüzérsége, de szerencsére csak egy milicista sebesült meg, ő is könnyebben.
Gorlovkában ma délelőtt ismét három civil áldozatot követelt a pribéktüzérség eszeveszett tobzódása.
Stanyicja Luhanszka határában a híd déli feljárója környékén lébő lakott területeket aknavetőzték Valcman bérgyilkosai. Négy civil halt meg, kilenc pedig súlyosan megsebesült.
Szlavjanoszerbszket, Makarovot és Naberezsnojét szintén aknavetőkkel bombázták a kijev által felbérelt martalócok.
Sahtyorszk környékéről tíz darab kijevi “Uragan” érkeztéről kapott hírt a népköztársaságiak vezérkara. De hogy teljes legyen az örömük, még hat darab tankot is felvéshettek a megsemmisítendő holmik listájára. Ez a banda Velikoj Novoszjelki határában táborozott le.
Zeljonopoljéból érdekes hír érkezett. A milicisták a helyiek által megjelölt helyről kilenc ukrán KATONA még júliusban elföldelt holttestét hantolták ki, és szállították el igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra. A helyi civilek által elmondottak szerint ugyanis az ukrán REGULÁRIS HADSEREG KATONÁIT eddig még meg nem állapítható módon a Jobb Szektor fenevadai KIVÉGEZTÉK!
Valamennyi HÁTRAKÖTÖZÖTT KEZŰ holttesten láthatóak a tarkólövés nyomai, amik állítólag géppisztolysorozatok után lettek leadva az áldozatokra. Elmondások szerint LÁTVÁNYOS TIZEDELÉS TÖRTÉNT Zeljonopoljénál júliusban, és a kivégzést KÉNYSZERBŐL végignéző UKRÁN SORKATONÁKNAK kellett eltemetniük a kivégzetteket!
Az exhumált holttesteket bemutatták az EBESZ megfigyelőinek, és a vizsgálati eredményeket követően – ha be tudják azonosítani az áldozatokat – a maradványokat átadják a hozzátartozóknak.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/28/tuzszunet-van-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése