Harkovtól – Ungvárig, Lucktól – Mariupolig suhog a kijevi udvar biztonsági szolgálatának kardja! Bloggerekre, internetezőkre, tiltott televíziós csatornákat bámulókra súlyt le a királyi szigor! Telnek a börtönök és rendőrségi fogdák vad iramban. Nincs pardon a renitenseknek. Érkezik az internetkommandó, és a gyanúsak csuklóin már kattan is a bilincs!
Különösen nagy hajtóvadászat zajlik Kárpátalján! Itt is lázitó programok íróit – fogyasztóit kutatják, de államellenes szeparatistákat is. A Padkarpatszkoj Rusz tisztségviselői után dúl vad hajtóvadászat, akik Kárpátalját akarják kiragadni a Szent Ukrán Államból. A galád oroszok segítségével persze, akiktől dollármilliókat várnak aljas terveik finanszírozásához. Hajszolnák is Petro Gecko “terroristavezért”, de hát az éppen Oroszországban van parancskihirdetésen.
Igy aztán a SZERVEK lefoglaltak Kárpátalja számtalan helyén orosz nyelvű anyagokat! (Hogy lehet ez?) Ezek a megcáfolhatatlan bizonyítékok támasztják alá a tényeket: Moszkva keze betette a lábát Kárpátaljára, és felütötte fejét a fejetlenség! Na de majd az SZBU…!