2014. november 16., vasárnap

Pozsonyban tüntettek Porosenko látogatása ellen

Szlovákiában, Pozsony központjában tüntetés szerveződött az ellen, hogy Petro Porosenko ukrán államfő az országba látogat. A helyi rendőrség szerint a megmozduláson néhány tucatnyi ember vett részt, - a megmozdulás előzetesen semmiféle szervezett médiatámogatást nem kapott (ellentétben a liberálisok több millió néző/olvasó számára propagált tüntetéseivel), így ez esetben feltételezhető, hogy egy valóban civil kezdeményezésről van szó.
A megmozduláson "Csehország és Szlovákia támogatja Novorossziját", "Mentsük meg Donbasszt az ukrán hadseregtől" feliratú plakátok jelentek meg, valamint az emberek antifasiszta jelszavakat skandáltak, tiltakozván az ellen, hogy az ukrán kormány szélsőjobboldali szervezeteket integrál a hatalmi struktúrába. A rendőrség a néhány tucatnyi emberből álló "tömeget" feloszlatta, jelezvén, hogy a kormány EU-barát politikája akkor sem tűr ellentmondást, ha azon meg sem jelennek annyian, hogy akadályozzák a közlekedést, vagy más, látszólag értelmes indok miatt be lehessen tiltani.
Porosenko szombaton érkezett Szlovákiába, és Robert Fico kormányfővel tárgyal, valamint a Visegrádi Négyek tagállamainak más vezetőivel.
Petro Porosenko és Robert Fico
http://www.hidfo.net/2014/11/16/pozsonyban-tuntettek-porosenko-latogatasa-ellen




Pozsonyban nem nagyon kedvelték Valcmant!


valc1valc3valc5valc4
OTT – MEGTETTÉK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése