Európának meg kell tagadnia az oroszellenes szankciókat és meg kell értenie, hogy ezek az intézkedések nem segítik elő a békét – nyilatkozta az Oroszország Ma hírügynökségnek adott interjújában Giulio Sapelli, a Milánói Egyetem közgazdaságtani professzora, az Enrico Mattei alapítvány független igazgatója.

Az EU és többek között Olaszország miért vezet be újabb szankciókat Oroszország ellen? Federica Mogherini újabb szankciókat jelentett be, amelyek már a következő héten érvénybe lépnek.
Azért, mert Európa az Egyesült Államok erős nyomása alatt áll. Az USA a Szovjetunió felbomlása után nem szándékozik nemzetközi értekezést tartani az országok határainak meghatározásáról. Helyette rakétákat telepítenek Lengyelországban, amelyek közvetlen veszélyt jelentenek Oroszország számára. Ezen felül az amerikaiak lázadást szítanak Grúziában, most pedig Ukrajnában. Európa e politika mellett, annak ellenére, hogy gazdasági konfliktusban áll Amerikával, megadta magát az amerikai nyomásnak.
Németország pedig felhagyott a legfontosabb szerepével: hidat képezni Európa és Oroszország között.
Európának fel kell hagynia a szankciókkal. A szankciók sohase működtek. Vegyük például Kuba esetét: a legrosszabbul az átlagemberek jártak. Az Iránnal szembeni szankciókkal pedig a globális energetikai iparnak ártottunk.
A szankciók nem járulnak hozzá a békéhez, Európának már ideje belátnia ezt.
Milyen károkat szenvedett az olasz gazdaság az oroszellenes szankciók miatt?
Jelenleg még korai lenne pontos számokat említeni. Minden statisztikának legalább egy évre van szüksége. Az viszont elmondható, hogy az autó- és élelmiszeripar igen megszenvedte a szankciókat. Ezek az iparágak igen fontosan az ország gazdasága számára. A károk hihetetlenek és a vállalkozók rendkívül aggódnak.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_16/Europanak-meg-kell-tagadnia-az-Oroszorszaggal-szembeni-szankciokat-5617/