A Demokratikus Koalíció radikális atlantista párt szombati sajtótájékoztatóján Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja felszólította a lemondásra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét, sajtóinformációkra hivatkozva. A Népszabadság információi szerint Vida Ildikó NAV-elnöknek egy fantom betéti társaságban volt érdekeltsége, amely állandó jelleggel elkerülte az adófizetést, a felszámoláskor pedig fantom céggé nyilvánították. Vida a NAV vezetőjeként hozzájárult a társaság kényszertörléséhez, amivel elősegítette, hogy a fantomcég elkerülhesse a további vizsgálatokat, vagyis lehetővé tette az adóelkerülést.
A lap információi azonban nem csak a NAV elnökéről hoztak nyilvánosságra információkat, hanem Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnökét - tehát közvetetten az MNV Zrt.-t - is belekeverik az ügybe. A lap szerint Halasi ugyanazon fantomvállalat kültagjai közé tartozott, vagyis a Vida féle ügyben szintén érintett. Az MNV Zrt. belekeverése azonban Gyurcsányék korábbi stratégiájának követése, vagyis, hogy szisztematikus módon kulcspozíciókra lőnek, miután az érdekeltségeikbe tartozó balliberális sajtóorgánumokban konkrét információkat hoznak nyilvánosságra a célkeresztbe kerülő személyekről.
A radikális atlantista párt korábban Szijjártó Pétert, a keleti nyitásért felelős külügyminisztert ugyanezzel a módszerrel vette célba. Ezen a ponton érdemes említést tenni egy olyan jelenségről, ami a hazánkban zajló, mesterségesen korbácsolt botrány egészét jellemzi. A közelmúltban az orosz külügyminisztérium azzal vádolta Washingtont, hogy az orosz sajtón keresztül rejtett, néha nyíltan közölt kódokkal irányítja Oroszországban tevékenykedő ügynökeit. Az amerikai titkosszolgálatoknál elterjedt módszert élőben megfigyelhetjük a magyarországi radikális atlantistáknál is. Szeptember 18-án a Washington szócsöveként működő liberális sajtó címlapon hozta a hírt, hogy "Pintér távozik". A címlapon hozott anyag Pintér Attilára, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjére vonatkozott, akit szövetségi kapitányi posztjáról menesztett az MLSZ. Gyurcsányék ugyanezen a napon a "Pintér távozik" tartalmának megfelelően felszólították a belügyminisztert a lemondásra, mondvacsinált indokkal, előbb az egyszerűsített honosítási eljárás miatt, majd az Index hozott le egy anyagot Pintér céges érdekeltségeiről. A Pintér elleni lejárató kampány azonban elhalt, - valószínűleg félreérthettek valamit, mert Washington akkor még nem akarta lemondatni Pintért.
Most azonban az amerikai ostorcsattogtatás elért abba a szakaszba, hogy úgy gondolják, ideje elővenni a belügyminisztert is: a DK szerint "az ügyben felmerül az adóhatóság ellenőrzésével megbízott, a belügyminiszter felügyelete alatt álló Nemzeti Védelmi Szolgálat felelőssége is."
A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál szintén történt egy érdekes eset, közvetlen a felforgatási művelet kezdete előtt. Történetesen, hogy két sörre hivatkozva távolították el tisztségéből Zsombok György dandártábornok főigazgató-helyettest. Az NVSZ a rendvédelmi dolgozókat, a polgári titkosszolgálatok és a közigazgatás alkalmazottait távolíthatja el, olyan indokokra hivatkozva, mint korrupció, kötelességek nem teljesítése vagy törvénysértő módon teljesítése. A Zsombok György pozícióján a személycsere összefügg azzal a törekvéssel, hogy valaki korrupcióra hivatkozva akar eltávolítani kormányközeli személyeket, tehát ez egy stratégiai fontosságú pozíció volt a lassú puccskísérlet szempontjából.
Miközben Gyurcsány korrupcióról beszél, a DK elnöke maga a korrupció mintapéldánya: többek közt saját miniszterelnöki posztjának bukását is ennek köszönheti. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején 5 milliárd forintot kapott zsebbe egy olyan projekt beindításának jóváhagyásáért, ami Washington érdekeivel ellenkezett. Túl nagy titoktartást nem csaptak ezügyben, Gyurcsány felesége nyilvános helyen is dicsekedett az így szerzett összeggel, és mint tudni, az információs társadalomban a falnak is füle van. Azt követően történt az öszödi beszéd kiszivárogtatása, ami végül Gyurcsány pályafutását derékba törte. Tehát összességében tekintve, az ellenzék korrupció-ügyi felháborodása mindennek tekinthető, csak hitelesnek nem.
http://www.hidfo.net/2014/11/16/gyurcsany-civilek-felhergelesevel-kuszna-vissza-politikaba


Bal-Rad komm: Gréczy Mester mondjuk azt elfelejtette mondani, hogy egy jól megírt amerikai forgatókönyv alapján munkálkodnak, Jóbarát Bandi munkavezető instrukciói alapján.
“…Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció valóban a rezsim bukását akarja…” – Természetesen nem a kapitalista rendszerre gondolt ám itt El Qro főhadovamestere, hanem CSAK a rendszeren belüli rendszer lebontására, aminek érdekében sikeresen mozgósítottak hőbörgéseikre egy csomó rendszerBENSZÜLÖTTET, akiknek csak a neoliberális szabados életmód a lényeg. (Ők már többségükben ebben a rendszerBEN születtek, akiket szociális problémák miatt utcára nemigen tudna vinni tüntetni egyk politikai maffia sem, hiszen akkor önmaga ellen is utcára hívná őket! Őket csak az érdekli, hogy legyen elég romkocsma, buli, mindennapi fű – betevő, okosteló.)
“…a rezsim fuldoklik a korrupcióban, szétverték a szabadság, a demokrácia és társadalmi szolidaritás intézményrendszerét. Ma milliók élnek egyre nagyobb szegénységben, mások elmenekülnek az országból, miközben újabb és újabb adók fojtogatják az embereket…”
-Milyen igaz! Már huszonöt éve ez zajlik ORSZÁGUNKBAN! De most hirtelen föltűnt ez Amerikának is! Fel is hívták a dologra El Qroék figyelmét!
(Amúgy meg igencsak érdekes dolog, hogy El Qrot az utóbbi két hétben se nem látni, se nem hallani! Ennyire készülődik?)