Napok óta egy Kijev ellen a mai napon meginduló fergeteges orosz rohamot vizionál Nyalókakirály udvari kommunikációja.
A népköztársasági erők pedig a valcmanista banditahad Donbassz elleni mai offenzíváját várják. Ők viszont erről beszélnek már napok óta. Úgyhogy – szerény véleményünk szerint – Maradék – Ukrajna és Donbassz mai “leghosszabb napja” is az érintettek várakozásaival ellentétben, az eddig megszokottakhoz hasonlóan, a “hétvége hangulatában” fog eltelni! Azaz: a körülményekhez képest viszonylagos nyugalomban. Úgy, mint a tegnapi nap.
gödör
Mert Donbassz tegnapi napja ma reggel – ottani idő szerint nyolc óráig – viszonylagos nyugalomban telt el.
Voltak persze “kivételezett” helyek, ahol a szembenálló felek nem igazán osztják a “magyar” KDNP hétvégi “munkaszüneti” ötletét.
A donyecki repülőtér és környéke az hétvégeken és ünnepnapokon egyaránt élénk “forgalmat” produkál. Így volt ez tegnap, és így a mára virradó éjszaka is. Reméljük, hogy csak afféle népköztársasági “utómunkálatok” zajlanak. Peszki környékéről és az “Avgyejevkán túli területekről” lőtte a repülőteret a valcmanista latortüzérség. Avgyejevkában ezidőszerint duális hatalom működik. Még az is előfordulhat, hogy a konyhában a latrok kvaterkáznak, a spájzban pedig a népköztársaságiak dekkolnak.
A gyjebalcsevói katlanból Orlov – Ivanovka térségében pedig ma hajnalig erőlködtek a bérgyilkosok, hogy sikerüljön nekik kiszabadulni a kellemetlen helyzetükből, de a milicisták meggyőzték őket a maradás helyességéről. A harcok hevességére jellemző, hogy kilenc milicista is elesett ma hajnali háromig. Szanzsarovka mellől Jenakijevo felé a banditák késő este reaktív tüzérséggel lődöztek. Ez sötétedés után általában nem szokott jó ötlet lenni egy sorozatvető üteg esetében, kiváltképp ha a közelben rájuk vadászó ellenséges egység is van. Most is rossz ötlet volt a latrok részéről.
Mire az utolsó “Grad” rakétákat is kilőtték, máris kapták a nyakukba a figyelmeztetést a milicia tüzérségétől : látunk benneteket. Ott is maradt az egész bagázs!
Miusz és Csjernuhino népköztársasági állásait viszont a pribékhorda támadta. Több milicista súlyosan megsebesült.
Pervomajszkot több ciklusban is latortüzérségi támadás érte ma reggelig.
Sztanyicja – Luhanszkaja és Olhovoje térségében kissebb – nagyobb megszakításokkal “szekálták” egymást a felek, minden rendelkezésükre álló szerszámmal igyekeztek egymásnak ártani.
Trehizbenkánál két kijevi latortankot olvasztottak le a milicisták – személyzettel együtt – a közeli Szeverszkij Donyec folyó partján.
Granyitnoje, Szartana, Pavlopol és Novogrigorjevka lakói egész éjjel hallgathatták a nem túl kellemes zajongást, ami a környékbeli “vitákat” kísérte.
Mariupol és közvetlen környéke már – már idilli csendben töltötte idáig a week – end – et!
visk
“Ön elb…szta” – mondja az orvos
“Mi lesz velem doktor?” – kérdezi a “beteg”

Donbasszban és Kijevben minden érdekelt fél feszülten várja az általa a mai napra rendelt jóslat beteljesülését. A Leghosszabb nap eljövetelét.
A határvidék orosz területein táborozó – Kijev és NATO nevű latorszövetség szerinti – “borzalmas orosz haderő” pedig  ezidőszerint a szokásos hétvégi dolgokkal bíbelődik. Szabadságon, eltávon vannak, meg körletrendezéssel bíbelődik a rettenetes ármádia.
(Lehet, őket elfelejtették értesíteni?)
Persze az is lehetséges, hogy ők látták Putyin elnök tegnapi nyilatkozatát. Miszerint most van esély lezárni a donbasszi ellenségeskedést! (Bár kissé megrótta Nyalókakirály néhány intézkedését.)




Már régen elmúlt a dél Donbasszban, de a rettenetes orosz haderőnek se híre – se hamva! Pedig nagyon jelezték Kijevben az agressziót. De még az EBESZ éber tekintetű fürkészői sem jeleznek semmit!
cső
Ezért aztán egymást szórakoztatják itt – ott a felek. Ezt leginkább a civil lakosság veszi rossz néven, de hát a valcmanista latortüzérség inkább a gyenge ellenállás irányába próbál hatni. Ezért aztán Nyalókakirály hordáinak évődése kimondott ellenszenvet szül.
A nyikolajevkában fészkelő latrok Dokucsajevsz lakóövezetét ágyúzták.
Granyitnojénál tanyázó tankjaikból a valcmanista bérgyilkosok Novaja Marjevkát lőtték. Mindaddig, amíg egy közeli milicistacsapat bele nem unt a csendháborításba. Két latortankot gyorsan leolvasztottak az éppen kéznél lévő alkalmas készségeikkel, és csend is lett. Volt még ott a környéken vagy nyolc – tiz kósza latoregyed is, de délre nyugodtan ki lehetett nekik utalni a segélykoporsó szállítmányból. A tankokban ülőknek megteszi egy nejlonszatyor is.
Kirovszk lakótelepei viszont komoly véráldozattal fizetett a Mogilja Osztraja – dombon tanyázó pribékek vasárnap délelőtti szorgoskodásáért. Négy civil sajnos meghalt a terrortámadás során. Sok a súlyos sebesült is.

Ezt észlelve a népköztársasági tüzérség kezdte lőni a dombra települt banditákat. Ez a beavatkozás vetett véget Kirovszk ostromának. Egyelőre.
Az Orlov – Ivanovka körül tanyázó latorhorda is kapott délelőtt egy kis “ajándékot” a milicisták tüzérségétől, de ott is lecsillapodtak a kedélyek délre.
Zsdanovka és Sahtyorszk lakótelepei a valcmanista tüzérgránátok miatt aggódhattak délelőtt, de szerencsére anyagi károkon kívül nagyobb baj nem esett.
Krimszkojénál milicistaposztot lőtt aknavetővel a valcmanista horda, ám egy közeledő felkelőcsoport láttán gyorsan kereket oldottak. Két szerszámjukat is visszahagyták. Ennek annyiból volt jelentősége, hogy a népköztársaságiak a frissz szerzeményekkel a bázisukra visszafelé néhányszor lőtték a 29. és 31. latorposztokat. Nagy kárt ők sem okoztak a valcmanistáknak.
Sztanyicja – Luhanszkaja mellett egy vasúti hidat szeretett volna megkaparintani ma délelőtt a megszálló horda. A népköztársaságiak meghiúsították a dolgot. A kijevi kincstárnoknak is megspóroltak négy zsoldot.
Trehizbenka átadásáról kérelmeztek tárgyalási lehetőséget Nyalókakirály banditái. Átadnák a települést a népköztársaságiaknak, ha elmehetnének. A milicisták az ötlet első felével egyet is értenek, de a szabad elvonulás nem az inyükre való. Úgyhogy nagy huzavona van jelenleg ott. Ez nyilván ki is tart holnap reggelig. Ennek viszont a helybeliek örülnek. Addig is kaptak egy kis nyugalmat.
Amig Trehizbenkánál könyörögnek a latrok, addig viszont a nagyobb mozgástérrel rendelkező cimboráik bőszen lőtték Szlavjanoszerbszket. De dél tájban azok is lecsendesedtek. Volt rá okuk. Egy “Grad” – sorozat pisszentette le őket! És rövidítette meg a kijevi zsoldlistát.
Ezeket az főbb eseményeket leszámítva, viszonylag csendben zajlik Donbassz vasárnapja. Több helyen voltak kézi lőfegyverekkel való lövöldözések, de hát azok már tényleg csak afféle legényes bolondozásszámba mennek a hétköznapok összecsapáhaihoz képest.
Donyeckben pedig olyan csend van, hogy ilyenre még a legöregebbek sem emlékeznek talán. A háború előtt az ÉLET ZSIVAJGOTT a mostanra szinte kiürült fővárosban. Ahol a kevés ottmaradott öröl a csendnek. Mert ez azt jelenti, hogy nem lőnek!
Vasárnap ide vagy oda – lemálház Donbasszban a “Fehér Konvoj” Ma este már vissza is térnek a kamionok Oroszországba.
Putyin elnök is otthagyta Ausztráliában a sok bolondot, és az ajándék koalamackóval a nyalábjában repülőre ült.
PUTYIN, Vlagyimir; ABBOTT, Tony
Inkább Moszkvában múlatja az időt. Az Ausztrál forróságban meg izzassza egymást a sok orosz hódítástól rettegő!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/16/donbasszbol/