Olyan aprócska kis falu ez a Nyikisino, hogy még a térképen sem szerepel. Gyjebalcsevotól 19 kilométerre van – ám mostanra kulcsfontosságúvá vált. Nyikisino a gyjebalcsevoi katlan artériája mellett fekszik. Amellett a folyosó mellett, amelyen keresztül a katlanba zárt latorhordák segítséget remélhettek. Amely katlanban csak az ilovajszkihoz hasonló méretű latorerők vannak beszorítva.
Nyikisino viszont a népköztársaságiak kezén van. Pontosabban a falu romjai. Nyalókakirály latortüzérsége ugyanis már rommá lőtte Nyikisinot. A romhalmaz minden nap megkapta ezidáig a maga gránátadagját a brigantiktól, akik ráadásul minden nap – akár többször is – gyalogsági támadást is intéztek a falu helyét kézben tartó népköztársaságiak ellen.

Persze a népfelkelők is tisztában vannak a hely stratégiai fontosságával, és ennek megfelelően vigyázznak is rá nagyon. Ma reggel pedig – úgy fest a dolog – sikerült nekik elvágni az artériát teljesen. Nyikisinonál – az egyetlen katlanba be és kivezető úton nincs több latorközlekedés.
Vagy háromszáz valcmanista páncélos jármű, rengeteg vontatott löveg, és mintegy három ütegnyi “GRAD” – valamint közel háromezer lator retteg a gyebalcsevoi katlanban. Tudják jól, hogy egyetlen reményük – a nyikisinoi út elvesztése után már csak a gyors vég következhet. Így volt ez Ilovajszknál is.
Ilovajszk után pedig hatalmas tér nyílott a népköztársaságiak számára!http://balrad.wordpress.com/2014/10/15/donbassz-nyikisino-az-atvagott-arteria/