Az első S-5OO-as rakétakomplexum regiment hamarosan harci készültségbe áll Közép-Oroszországban

Nyílt katonai források elmondták, hogy az S-5OO-as képes lesz lekövetni és cselekvőképtelenné tenni egyidőben több mint 1O ballisztikus célpontot, maximum 7 kilométer/MÁSODPERCES célpontsebességgel, tehát nem fog létezni olyan hiperszónikus támadórakéta amelyet ne tudna könnyűszerrel elpusztítani (az előző, az S-4oo 4,8KM/MÁSODPERC célpontsebességgel közelítő célok elpusztítására alkalmas).

Az első regiment S-5OO-as légvédelmi és anti-ballisztikus rakétapajzs rendszer Moszkva város és régiója, Közép-Oroszország védelmét fogja ellátni. Az információt Adrei Demin közölte vezérőrnagy, Ő az (hivatalos rang, kapaszkodjanak meg:) Oroszországi Föderáció  Légvédelmi Erőinek Légvédelmi- és Rakétaelhárító Csapatainak Parancsnoka.

"Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztések finomhangolása és a tesztelés után az S-5OO-as rendszerek elfoglalják helyüket a légvédelmi erőink között és ők elsőként Moszkvát és környékét, azaz Közép-Oroszországot fogják védelmezni"- mondotta Demin vezérőrnagy az első S-5OO-as védelmi fegyver-komplexum tesztelése után az Ashuluk katonai tesztbázison Astrakhan régióban.

A katonai források elmondták, hogy az S-5OO-as rendszer képes lekövetni és megsemmisíteni tíznél több hiperszónikus cirkáló rakétát egyazon időben. Az S-5OO-asok képességi-jellemzői jóval az S-4OO-asok és azok amerikai versenytársai a  Patriot Advanced Capability 3 felett állanak, így az S-5OO-as modellek  gyorsabbak, pontosabbk, erősebbek és intelligensebbek lesznek a végleges hardrendbeállításkor, ami várhatóan 2O15 végén vagy 2O16 első hónapjaiban fog történni.

Fordította orosz nyelvből: Herceg Károly