Jenakijevo környékéről több faluból kivonult a csürhe. Igy Juzsnokommunárszkból, Rozovkából és Uglegorszkból, valamint Verhnyjaja és Nyizsnyjaja Krinyka falvakból is. Kivonulásuk közben Nyizsnyjaja Krinykában még felrobbantották Patyomkin és Lenin szobrát, és ledöntötték a II. világháborús szovjet hősök obeliszkjét.

Bulavinszknál rátámadtak egy milicia blokkposztra. Egy milicista meghalt, kettő megsebesült.

Malaorlovkából Kirovszkot lőtte a latortüzérség.

Peszki déli részén egy valcmanista mesterlövész megölt egy civil lakost.

Zsdanovkánál a “Kommunarszk” bányaüzem bizonyos berendezéseit a “Csernyigov-2″ latorzászlóalj pribékjei megpróbálták ellopni. A helybéliek észlelve a szándékot, szóltak a népköztársaságiaknak. Azok meg tudtára adták Drozdov zászlóaljparancsnoknak, hogy lopni bűnös cselekedet. Igy aztán a latrok nem vitték magukkal a zsákmányt, hanem még a járműveiket is visszahagyva, más latormasinákra kapaszkodva fel – csendben elkotródtak.

Luhanszk – régióban is viszonylag csendesen telt a vasárnap eddigi része. Mindössze Artyjomban panaszkodott egy élelmiszerboltos, hogy kifogyott a bolt készlete. A “távozó” pribékek mindent összepakoltak a boltból, és fizetés nélkül távoztal. A kár – magyar forintra átszámolva – nagyjából ötvenezres.

Több környékbeli pedig arról számolt be, hogy átlag 34 amerikai dollárért kinálgatták megvételre a valcmanisták a Kalasnyikovok darabját, egy teles lőszerjavadalommal együtt. (150 db. lőszer) Létrejött üzletről senki sem tudott beszámolni. Egyrészt mert nem igazán van amerikai dollárjuk, másrészt meg ad nekik a milicia ingyen is ha kérik.

Sztanyicja Luhanszkajánál viszont a népköztársaságiak a szétvert “Ajdar” pribékzászlóalj áldozatainak tömegére bukkant egy viztározónál-ban. Bestiálisan megkinzott és kivégzett civilek holttestei hevernek mindenfelé, és még ki tudja mennyi holttest lehet a viztározóban?

http://balrad.wordpress.com/2014/09/21/tuzszuneti-joves-menes-donbasszban-egy-kis-ajdaros-horror-18/