Oleg Gyeripaszka: a "szankcióháborúnak" semmi köze Ukrajnához, Ukrajna csak ürügy volt...

Az orosz milliárdos üzletember, - a Rusal elnöke és tulajdonosa- , Oleg Gyeripaszka televíziós interjút adott a Russia Today-nek Sochi-ban.
Az ukrajnai konfliktus csak egy "ravasz" (elsütőbillentyű) volt a szankciókon, és (a szankciósdi) bizonyította a bukását minden korábbi erőfeszítésnek, amik azt célozták ,hogy az egészségesen jó Orosz- Nyugati kapcsolatok legyenek kialakítva, mondotta el Oleg Gyeripaszká orosz milliárdos iparmágnás a Russia Today-nak adott interjújában.

"Én az gondolom, a szankcióknak semmi köze Ukrajnához. Ukrajna csak egy ürügy volt. Az ukrajnai konfliktus és az azt követő oroszokra való mutogatás és a szankciósdi csak egy "ravasz" volt a szankciók (fegyverén), és (a szankciósdi) bizonyította a bukását minden korábbi erőfeszítésnek, amik azt célozták ,hogy az egészségesen jó Orosz-Nyugati kapcsolatok legyenek kialakítva - mondotta Gyeripaszká Szocsi-ban.

Oleg Gyeripaszká elmondta, hogy a Nyugat elkezdte nyomni Oroszországot az első szankciókkal éppen csak megelőzve a Szocsi olimpiát. Arra a kérdésre, hogy a földünkön az oroszellenesség erősebb mint valaha, Gyeripaszká azt mondta hogy "ez nem az emberek véleménye, hanem ez különböző lobbi csoportok és különböző érdekek által kreált dolog".

"Emlékszel a panaszkodásokra az Olimpia előtt. Ők szándékosan állítottak meg minden erőfeszítésünket, minden erőfeszítést orosz oldalról ,hogy mi oroszok normálisnak látszódjunk a Nyugat szemében. Az én véleményem, hogy olyan mélye kellene lemennünk ,amilyen mélyre bírunk, és akkor megérintjük a fenekét és felmegyünk, és azt gondolom , hogy ez a dolog valójában közös bennünk, ha van bármi esély ezt a portugál-vlagyivosztoki kereskedelmi zónát és lehetőségeit életben tartanunk".

komment: mire gondol a "portugál-vlagyivosztoki kereskedelmi zóna" említésekor?
Portugál: José Manuel Barroso, portugál miniszterelnök volt 2OO2-2OO4 között, ma az Európai Bizottság,azaz az EU tényleges vezetője.
Vlagyivosztok: Oroszország "Csendes-Óceáni fővárosa" az orosz-ázsiai gazdasági kereskedelem egyik szíve, a város neve egy beszédes név, azt jelenti Владивосток - "Urald a keletet"
Ki ez az ember? Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszká - belarusz származású orosz üzletember, a Bazovij element pénzügyi-ipari csoport elnöke, a RUSAL vállalaton keresztül az oroszországi fémfeldolgozó ipar egyik meghatározó szereplője. Habár kerüli a politikusokat, mégis a Vlagyimir Putyinhoz legközelebb álló orosz pénzembernek tartják. 16,8 milliárd USD-re becsült vagyonával a Forbes magazin 2007. év eleji listáján a második leggazdagabb orosz volt.
Négytől tizenegy éves koráig az anyai nagyszülőkkel élt a Krasznodari terület Uszty-Labinszki járásában, előbb a Zseleznij és Oktyabrszkij nevű településen, majd a járási székhelyen, Uszty-Labinszkban, ahol a középiskolai tanulmányait is befejezte. A Lomonoszov Egyetemen 1993-ban fizikusi diplomát szerzett, majd 1996-ban elvégezte a Plehanov Gazdasági Akadémiát.

Hírfigyelő Szolgálat