20.09.2014, 09:50 Украинская армия нанесла удар по военному заводу в Донецке.

Donbassz fővárosának lakosságát is szó szerint megrázta a “tűzszünet” alatt elkövetett kijevi brutalitás, de ez az akció mintha inkább Nyalókakirály banditahadseregére hatott volna inkább figyelmeztetőleg. A rakéták becsapódásának hirére az előző időszakhoz képest Donbassz szinte “elcsendesedett”. A Mariupolban rekedt zsiványbandák körében például szinte “hálaadást” tartottak, hogy a csapásnak még a szele sem érintette az időközben Donyeckbe érkezett, és éppen kirakodó “Fehér Konvoj III.” diviziót!

A fertelmes merényletet követően a harcok Donbasszban átváltottak egyféle “piszkálódásra”! Itt – ott még ágyúk is megszólaltak néha, ám többnyire csak kézifegyverekkel ijesztgették egymást a legtöbb helyen a szembenálló felek.

Tegnap is a már megszokott “hétvégi csendes háború” zajlott Újoroszország területén, csak talán az eddigi hétvégékhez képest is jóval csendesebb. “Week End” volt – tart még most is. Csapatok és technikák ezzel együtt is jönnek – mennek. Zajlik egyfajta csendes poziciófoglalás mindkét oldalon.

Viszont vannak “mazochisták” a népköztársaságiak között is. Erről árulkodik az a tény, hogy Donyeckben két – a függetlenségért életét is feláldozni hajlandó férfiharcos – feladta függetlenségét, és “rabságba vetették magukat.” Önként! Leigázóik a “gyengébbik nemhez” tartozóknak vallják magukat.

Rövidre fogva: két milicistaesküvő is volt tegnap Donyeckben. A (férfi)bajtársak kaján vigyorgása közepette. Az öregek részvétnyilvánitása mellett.

lagzi1 lagzi2 lagzi3 lagzi4 lagzi5 lagzi6 lagzi7 lagzi8

Az ukránok is inkább egymásra lövöldöztek – a parancsnokot képzelve a testpáncél mögé. (Feltételezzük: páncél nélkül.)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/21/donbasszi-osszefoglalo-2/