A népfelkelők folyamatos csapásokat mértek a valcmanista latorhordákra Siskovo, Sztanyicsno-Luhanszka, Illirija, Brjanka és Krasznyij Lucs környékén.

Ugyanakkor Donbassz csatatereinek jó részénél tegnap 15 órától “fegyvernyugvás” lépett életbe, hogy a körbezárt valcmanisták a halottaikat összedehessék. Ezeket a tűzszüneteket a népfelkelők önként biztositják a zsoldosoknak. Elképzelhető, hogy egészen ma estig fognak hallgatni a fegyverek ezeken a helyeken.

Novoszvetlovkából két hónapi “ottartózkodás” után a LNR erői kikergették Nyalókakirály hordáit. (Még mielőtt bárki is felhorkanna a képek láttán, a pusztitás Novoszvetlovka két hónnal EZELŐTTI ostromakor keletkezett)

Privetnogonál és a Lutuginonál “kazánban” rekedt zsoldosbanda ritkitása meglehetős intenzitással zajlott, sőt a lutuginoi “kazán” fűtése éjszaka is tartott.

Ополченцы ДНР в Донецкой области, архивное фото

A déli frontszakaszon Újoroszország fegyveres erői elfoglalták Mariupol északi városrészeit, és ma reggelre (a jelentés nem tartalmazza melyik irányból) kijutottak az Azovi-tengerhez. A harcok során a valcmanisták elképesztő mennyiségű technikai eszközt – harckocsikat, sorozatvetőket, páncélozott csapatszállitókat – vesztettek. Becslések szerint Mariupolnál mintegy hetven lator adta ki a páráját.

Zaharcsenko bejelentése szerint a népfelkelők nem fogják ostromolni Mariupolt. A város köré vont blokád – szerinte – elegendő lesz Nyalókakirály bentrekedt latorhordáinak a megtörésére.

begy

Peremozsnoje mellett a menekülő kijevi erőkre csapott le a milicia. A rettenetes élőerőveszteség és technikai eszközpusztulás láttán a zsoldosok megadták magukat.

Egy kis összefoglaló Újoroszország hétköznapjairól – a “kezdetektől”

http://balrad.wordpress.com/2014/08/31/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B-ukrajna-felszabaditasa/



Merényletkisérlet és “hálálkodás”

Alekszander Zaharcsenko ellen tegnap merényletet kiséreltek meg Donyeckben. Szerencsére a kisérlet nem sikerült, a merénylő megsebesült és elfogták. (Általában véve ritka eset az, amikor a hadviselő felek valamelyike MERÉNYLET útján akar végezni ellensége vezérével. Nyalókakirályék – vélhető hogy ők rendelték meg a dolgot – szakitani látszanak ezzel a hagyománnyal. Viszont könnyen lehet, hogy precedenst teremtenek – és maguk esnek saját terveik áldozatává! Ők kezdték!)

Нами выдвинут ультиматум карателям

Ma reggel ugyanakkor Zaharcsenko bejelentette: NAGYON KEVÉS kivételtől eltekintve szinte minden bekeritett latoregység parancsnokával megállapodtak a kapitulációról, és a népfelkelők által biztositott humanitárius folyosókon keresztül a hordák folyamatosan hagyják el bekeritett állásaikat, és adják át fegyvereiket Újoroszország fegyveres erőinek.

Zaharcsenko tájékoztatójában “hálás köszönetét” fejezte ki azon “adományozóknak”, akik tegnap 53 darab sértetlen, azonnal alkalmazható tankkal, 24 sorozatvetővel, több tucatnyi vontatott löveggel, mintegy negyven darab páncélozott csapatszállitóval, kb. száz teherautóval, és hatalmas mennyiségű municióval “ajándékozták meg” Novorosszija fegyveres erőit, és járultak hozzá “nagylelkű adományaikkal” Újoroszország fegyveres potenciáljának alapos megnöveléséhez.

Alekszander Zaharcsenko kissé korholóan szólt arról a néhány makacs banditacsoportról, amelyek konokul visszautasitották – visszautasitják a biztos pusztulásukat elkerülő népfelkelői ajánlatot, és jelezte számukra: ma még van lehetőségük – ám holnap már nem lesz!http://balrad.wordpress.com/2014/08/31/merenyletkiserlet-es-halalkodas/



A lutiginoi “katlannál” az egész mára virradó éjszaka dúló harcok hevessége ma reggelre fokozódott. Újoroszország fegyveres erőinek tüzérsége iszonyatos erejű csapásokat mér reggel óta a körülzárt valcmanista latorbandákra, amelyek tudván, hogy a donbassziak nem fogják lőni Lutuginót – egyszerűen bemenekültek a városba. Jelentések szerint Lutiginoban egymást érik a kétségbeesett banditák, és rettegve várják Novorosszija rohamcsapatainak felbukkanását.

Война на Донбассе

Novoszvetlovka felszabaditásával Valcman hordáit teljesen elvágták a Krasznodon felől érkező utánpótlási lehetőségeiktől, és lehetővé vált a népfelkelők számára Luhanszk zavartalan ellátása ezen az útvonalon keresztül.

A jövő hét folyamán várhatóan felszabadul Gyebalcsevo is. Lutugino és Gyebalcsevo felszabaditásával viszont Nyalókakirály zsoldoshordáinak helyzete abszolút tarthatatlanná fog válni Donyecktől és Luhanszktól keleti irányba, és megnyitja a donbasszi erők előtt egy északi-nyugat-déli irányú átfogó offenziva lehetőségét.

Avgyejevkától – Gyebalcsevoig pillanatnyilag statikus helyzet állott elő. A népfelkelők most a Gorlovka és Gyebalcsevo környéki latorhordák körbezárásán ügyködnek. Andrejevka, Marinyka és Karlivka szintén a miliciák “érdeklődésének” homlokterébe kerültek, és ezekben a térségekben is megkezdődött Újoroszrszág erőinek “gyűrűzési” akciói. Ismét fokozottan figyelnek a donyecki repülőtérre, amit az éjjel ismét erősen lőni kezdtek tüzérséggel.

roncs

A valcmanistáktól Ilovajszk és Amvrozijevka visszaszerzésével megszűnt Donyeck déli irányú fenyegetettsége.
Reális esély mutatkozik arra, hogy a népfelkelők egy-másfél héten belül felszabaditják Donbassz fővárosát.

Juzsnyeje Kurakovo térségében Nyalókakirály pribékbandái ma reggel támadást kiséreltek meg Sztarabesjevotól nyugatra a bekeritett cimborákat szorongató kettős milicia-gyűrű külső ive ellen. Alig egy órányi küszködés után felhagytak az elgondolással.

Gyjakovo “kazánja” lendületes fűtés alatt áll. A népfelkelők rohamokkal nem kisérleteznek. Ügyelnek arra, hogy a tüzérségi tűz előll a szélrózsa minden irányába menekülő banditák csak az egyetlen le nem zárt irányba – a déli – irányba – távozhassanak! Ott viszont már Oroszország várja őket.

Az “Azovi-fronton” tovább tart a népfelkelők előre nyomulása, és egy-két napon belül a már Zaporizzsja – régióhoz tartozó Bergyjanszk is az újorosz erők gyűrűjébe lesz fogva, és megteremtődik a lehetősége egy délnyugati offenzivának, ami közvetlen szárazföldi kapcsolatot teremthet Újoroszország és a Krim között.

Egy Bergyjanszból északi irányba kiinduló felszabaditó ofrfenziva pedig Kolomojszkij Dnyepropetrovszkját tudná megtisztinani a valcmanista fasiszta csürhétől, és Zaporizzsja felszabaditásával délen már majdnem megteremtődne Újoroszország déli-régiója. Amit kiteljesithet Nyikolajev és Odessza-régiók “segitsége”!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/31/a-jelen-es-a-lehetseges-kozeljovo/