Hídfő.net | Mizsei KálmánMizsei Kálmán
Beszéljen az önéletrajz:
1990-1995: Fidesz főtanácsadó. Ez volt a Fidesz legliberálisabb időszaka, ezekben az években maximálisan Soros György anyagi és kapcsolati tőkéjének támogatását élvezte az egész Fidesz vezérkar.
1991-1995: EastWest Institute-elnökhelyettes. A new york-i székhelyű intézet profilja az amerikai érdekek érvényesítésének kiterjesztése háttérdiplomáciai eszközökkel, különböző civil szervezeteken keresztül. Az intézet az Open Society Foundation 1993-as megalapításáig Soros György geopolitikai “think tank” szervezeteként funkcionált. Az intézet elnökhelyetteseként Mizsei a közép kelet európai osztály vezetője volt, és ezzel egyidőben a Fidesz főtanácsadójaként is tevékenykedett. Mizsei töltötte be a futár szerepét Soros és a Fidesz vezérkar között.
1995-1997: Az Eximbank vezérigazgatója. Ez az a bank, amely 27 milliárd forinttal károsította meg a magyar adófizetőket. A botrányt a bank későbbi elnöke, az SZDSZ-es Csillag István -aki a Medgyessy-kabinet gazdasági és közlekedési minisztere volt- viheti el, az ügyben 2012-ben ügyészségi nyomozás kezdődött.
1997-2001: AIG (American International Group Inc.) Regionális Befektetési Igazgató. Az AIG 2000-2001 között több mint 500 milló dollárral károsította meg kisrészvényeseit. A bank ellen eljárás indult a 2000-2001 év alatt elkövetett számviteli fegyelem megsértése, számviteli csalás, magánokirat hamisítás, tőzsdefelügyelet félrevezetése miatt. A bank volt vezérigazgatóját 2009-ben 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A bank legnagyobb részvényese a 2000-es évek elején a Soros György által birtokolt Soros Fund Management LLC volt.
2001-2007: ENSZ-Közép-Kelet Európa Fejlesztési Program igazgató. Az ENSZ fejelsztési programjának (ami az USA gazdaságpolitikai karjaként működött) európai, valamint FÁK-térségbeli regionális irodáját vezette.
2007-2011: Az EU Moldovai Különleges Követe Mizsei a moldovai belbiztonsági szervek (rendőrség, határőrség, vám és pénzügyőrök, speciális alakulatok) EU struktúrába való beillesztési startégiájának kivitelezéséért, és a Dnyeszter Menti Köztársaság Moldovával és az EU-val való kapcsolataiban az EU-s és moldovai vezetés álláspontjának érdekérvényesítése volt.
2011-2014: a Nyitott Társadalom Alapítvány roma integrációs programjának igazgatója / romapolitikai bizottságának elnöke. Az Európai Uniós Alapokkal a Roma Integrációért alap igazgatója. A Nyitott Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) Soros György újabb geopolitikai alapítványa az EastWest Studies Institute után. 2014 július 24-én Mizseit Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője kinevezte az EU Különleges Ukrajnai Követévé. Feladata az Ukrán belbiztonsági erők EU struktúrába való beillesztési stratégiájának kivitelezése, a belbiztonsági erők teljes átszervezése. A belbiztonsági erők közé tartozik a népirtás vádjában több esetben is bizonyíthatóan bűnös Ukrán Nemzeti Gárda, akikkel Mizsei most kooperál.
Mizseit 2014. július 24-én kinevezik egy olyan pozícióba, amiben kontrollt gyakorol az EU részéről az egész ukrán határőri (és rendőri, titkosszolgálati) szervek felett. Magyar területen pedig 2014. augusztus 2-án az ukrán-magyar határ felé futó tehervonat-szerelvényen magyar volt honvédségi T-72-es tankokat fényképeznek, amint épp Záhony irányába tartanak.
Soros György legnagyobb magyar barátja Mizsei Kálmán, aki most épp együttműködik az ukrán fasisztákkal.
http://www.hidfo.net/2014/08/25/mizsei-kalman-atlantista-ugynok-az-ukran-nemzetbiztonsagi-strategia-elen