Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan egy újabb humanitárius segélyszállítmányt indítanak a kelet-ukrajnai területekre. Meglátása szerint elsősorban a rászorulók érdekei kell nézni. Lavrov reméli, hogy az ukrán fél fogadókészebb lesz a segélyszállítmányra, mint legutóbb.
Hídfő.net | Szergej LavrovSzergej Lavrov
Lavrov továbbá kijelentette, hogy mostantól nem fogadják el óvodák, iskolák, kórházak, és egyéb kritikusan sebezhető épületek lerombolását, azzal indokolva, hogy "baleset" illetve "hibás célzás" történt. "Azt reméljük, hogy a holnapi minszki tárgyalássorozaton megoldás születik majd a kelet-ukrajnai humanitárius krízisre. Meglátásunk szerint a feleknek az akadályozó tényezők eltávolítására kell öszpontosítani, hogy a segítség eljusson azokhoz, akiknek a legjobban kell." - fejtette ki Lavrov.
Az újságírói kérdésre, miszerint az USA állítja, hogy katonai járművek is lopóztak be Ukrajnába a humanitárius konvoj leple alatt, Lavrov azzal válaszolt, hogy "Még maguk az ukrán speciális egységek és a határőrség is tagadták ezeket a feltételezéseket."

http://www.hidfo.net/2014/08/25/lavrov-egy-masodik-humanitarius-konvojt-elinditunk