2014. augusztus 25., hétfő

A DNR Tájékoztatási Irodájának ma reggeli közleménye az többi 24 óra donbasszi fronthelyzetéről.

“Novedrovnoje, Argonomicseszkoje, Novokatyerinovka, Oszikovo, Klenovka, Sztrojitel, és Leninszkoje felszabaditása megtörtént.”

A harcok során több mint 150 valcmanista zsoldos életét vesztette. Megsemmisült 12 db. “Grad”, 17 d. harckocsi, 35 egyéb páncélozott jármű, valamint 52 db. lőszerszállitó teherautó.

Augusztus 23-án az LNR területén megalakult az első vegyes nemzetiségű milicia, egy ruszin zászlóalj. Az alakulat a Nagy Honvédő Háború ismert Kárpátok-béli ortodox misszionárius – veteránjának I.G. Kundri nevét viseli.

A Kárpátaljáról érkezett, és eddig 387 főt számláló zászlóaljban a ruszinokon kivül magyar, lengyel, és szlovák önkéntesek fogják fölvenni a harcot Nyalókakirály bérgyilkosaival. A Podkarpatszkaja Rusz és Újoroszország immár együtt harcol – fegyverrel a kézben – a nyugati hóditók ellen.

“Fortyog az oljenovszkai kazán”! A “nemzeti” gárda latorjai és a “Azov” valamint a “Dnyepr” pribékzászlóaljak egyedei számolatlanul pusztulnak ebben az északkeleti térségben.

lug4

A Donyecktől délkeletre (Vojkovszkij, Kutyejnyikovo, Blagodatnoje, Alekszejevszkoje, Uszpenyka, Uljanovszk – térségi zárásban vergődő valcmanista banditahorda sorsa is megpecsételődött.Kétségbeesetten rohangálnak, hatalmas kavalkádban, valamiféle biztosnak tűnő menedékhely után kutatva. Vélekedések szerint itt legalább 200 lator adta ki a lelkét. Mihajlovkánál 30 zsoldos már nem birta a megpróbáltatásokat: megadták magukat a milicistáknak.

Mindezzel egyidejűleg azért Nyalókakirály latortüzérsége – bár már érezhetően alacsonyabb intenzitással – de tovább lövi Luhanszkot és Donbassz fővárosát. Ma reggelig Donyeckben kilenc, Luhanszkban tizenkettő civil esett áldozatául a terrotámadásoknak. Ilovajszkot is lőtte a binditahorda. A városban hat civil, köztük két gyermek esett áldozatul az esztelenségnek.

Ugyanakkor Donyeckben sikerül helyreállitani a város egész területén a vizszolgáltatást.

Valcman banditái és a kijevi udvartartás körében komoly izgalmat és aggodalmat váltott ki a népfelkelők Azovi-tenger irányába tartó előnyomulása. Erre végképp nem számitottak, hogy Újoroszország erői tengeri hidfőállást fognak kialakitani. Novoazovszk környékén állandó támadásoknak vannak kitéve a zsoldosok, és egyre több csoport adja fel állásait, és vonul nyugati irányba, Mariupol-felé

novo


http://balrad.wordpress.com/2014/08/25/donbasszi-fronthelyzet-2014-08-25-reggel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése