"A Donyecki Népi Köztársaság csak és kizárólag mint Ukrajnától független egység képzeli el az életét. A föderalizációt Ukrajnával nem tartjuk kivitelezhető megoldásnak a továbbiakban." - nyilatkozta Alexander Zaharcsenko, a DNK elnöke egy sajtókonferencián Donyeckben. Zaharcsenko meglátása szerint a Donyecki Népi Köztársaságnak mindene megvan az önálló működéshez, beleértve az ásványkincseket is.
Hídfő.net | Alexander ZaharcsenkoAlexander Zaharcsenko
Zaharcsenko emlékeztetett továbbá, hogy Új-Oroszország hadereje támadásba ment át, miután az ukrán offenzíva kifulladt, továbbá alapítottak két kórházat, ahol csak a hadicselekményekben megsérültek kezelése folyik. "A szétlőtt ukrán katonai járműveket továbbra is kiállítjuk Donyeckben, hogy láthassa Kijev, az egységei végül elérték a donyecki főteret." - fejezte be Zaharcsenko.


Zajlik egyfajta diplomáciai üzengetés a “magas” felek felé!

Alekszander Zaharcsenko – Újoroszország miniszterelnöke – a DNR hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy Újoroszország nem ért egyet a föderális Ukrajna elgondolással, de a jelenlegi Ukrajna létezése sem fenntartható.

Újoroszország miniszterelnöke kifejtette, hogy megállapodhattak Minszkben a felek fegyverszünetben és tárgyalások megkezdésébek Kijevvel, ám a kijevi erők súlyos donbasszi katonai veresége a Népköztársaság erőinek és lakosságának köszönhető. Igy aztán a térség jövőjével kapcsolatos döntéseket Donbassz népe kell hogy meghozza. Jelen körülmények között egy fegyverszünet irreális – jelentette ki Zaharcsenko.

Újoroszország ragaszkodik a teljes függetlenséghez, és erről a lakosság népszavazáson már döntött!

“Újoroszországnak nincs miről tárgyalnia a fasisztákkal, és itt Putyin elnök nem hatóság!”

http://www.hidfo.net/2014/08/25/donyeck-ukrajnatol-fuggetlen-allam-kivanunk-lenni