2014. augusztus 16., szombat

Donyeckre foszforbombákat dobtak a lakosság megfélemlítése érdekében?

A donyecki lakosok több videót is feltöltöttek a világhálóra, miszerint az ukrán hadsereg valószínűleg foszfortartalmú rakétákkal vagy bombákkal lőtte a várost éjszaka. A helyiek csak "fehér esőnek" hívták. Hasonló eset már történt júniusban, amikor az ukránok szintén foszfortartalmú lövedékellel lőtték Szlavjanszkot. Az ukrán hadsereg szerint már nincs sok hátra Donyeck elfoglalásából, de ez alatt az idő alatt is bőszen lövik a várost nehéztüzérséggel és rakétákkal.

Hídfő.net | Donyeckre foszforbombákat dobtak a lakosság megfélemlítése érdekében?

A lakosság terrorizálása az elmúlt három napban 74 halálos áldozatot követelt Donyeckben, többségük gyermek. Az ukrán hadsereg május óta lövi a várost, eddig mintegy 1000 civil halálos áldozatról tudni.

Hídfő.net | Kiégett ház a donyecki lakónegyedbenKiégett ház a donyecki lakónegyedben

Ilovajszk kisvárost - 35 kilometerre Donyecktől -, az elmúlt kilenc napban folyamatosan ágyúzta az ukrán hadsereg. Miután az ukránok több támadását visszaverték, bosszúból azok Ilovajszk lakónegyedeire irányították az ágyútüzet. A GRAD rakéták tüzében a helyi lakosok elmondása szerint odalett egy iskola, több gyár és a lakónegyedek egy része. A várost elvágták a víztől, a gáztól és az elektromosságtól. A halottak egy részét parkokban és hátsókertekben temetik el, mert az ukránok ágyútüze megakadályozza a temetői temetéseket. A lakosok nagy része, akik nem tudtak elmenekülni a tömegközlekedés túlterheltsége miatt, a pincékben keresnek menedéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése