2014. augusztus 1., péntek

Atlantista ügynököt jelöl Magyarország az Európai Bizottságba

Navracsics Tibort nevezte meg a kormány magyar jelöltként az Európai Bizottságba, amiről mostanra hivatalosan értesítették Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság új elnökét. Orbán szerint "külgazdasági, külügyminiszteri szakértelme és európai elkötelezettsége" teszi alkalmassá a tisztségre.
Hídfő.net | Navracsics Tibor
Európai elkötelezettség: Navracsics szerint "nincs élet az EU-n kívül"
Ellenzéki körökben sokan sokféle kritikát fogalmaztak meg a döntéssel kapcsolatban. A radikális atlantista Demokratikus Koalíció szerint Navracsics igazságügyi miniszteri tevékenysége idején Magyarországon felszámolták a jogállamot, koncepciós perek sorát indították ellenzéki politikusok ellen, emiatt szégyen, hogy Navracsics lehet Magyarország uniós biztosa.
Sokkal nagyobb szégyen azonban, hogy Navracsics nem képességei miatt került egy ilyen pozícióba, hanem mint Orbán mondta, "európai elkötelezettsége" miatt. Navracsics Tibor brightoni egyetemen töltött évei alapozták meg ezt az "európai elkötelezettséget", és újból fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy egy olyan személy kerül meghatározó pozícióba, aki nyugati egyetemen végzett, hosszú éveket töltött nyugati országokban, majd hazatérése után a nyugati érdeket képviselte a magyar politikában, vagyis atlantista ügynök, funkcionárius.

http://www.hidfo.net/2014/08/01/atlantista-ugynokot-jelol-magyarorszag-az-europai-bizottsagba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése