2014. július 5., szombat

Viszonylag nyugodt éjszaka Donbasszban


Donbasszban ma éjjel két órára már teljesen átláthatatlannak tűnő fronthelyzet alakult ki.
Vannak olyan települések, ahol Sztálingrádra emlékeztetnek lassan az állapotok. Egyik utcában a népi milicia-a másikban a latrok tanyáznak.
Az éjszaka aránylag csendesen telt. A ma reggeli jelentések nem szólnak jelentősebb összecsapásokról, csak helyzetjelentések.
Borogyicsno és Szvjatogorszk fölött a késő esti órákban repülőgépeket láttak. A nagy magasságban repülő gépekről azt feltételezik, hogy felderitő gépek. Az pedig TALÁN sokat jelenthet, hogy SENKI SEM LŐTT a gépekre.A latorhadnak nincs hasznavehető légvédelme-a miliciának van!
Karlovkából jelentettek mindössze összecsapást. Este tiz óra tájban a milicia kilőtt három latortankot. Ám a sötétség miatt még a tipusát sem tudni, mint ahogyan a járulékos latorveszteség sem ismert.
Szlavjansz “Artyjom” kerületében a Batyjuka utca 46. számú háza a korábbi belövések miatti sérülések következtében kora este összeomlott. Három ember meghalt, három másik súlyosan sérült.
Este kilenc óra körüli időben még leadott a latortüzérség néhány lövést. A becsapodásokban két civil halt meg, többen megsebesültek.
A város romjai között sötétben és csendben telt az éjszaka. Nincs áram, nem működnek más közművek sem, de a banditatüzérség is csendben volt.
Nyikolajevkánál az este volt egy jó kis csetepaté. Kilenc óra tájban a milicia egy rövidke rajtaütésben megtámadott egy valószinűleg éjszakai szálláshelyet kereső banditacsapatot. Két PSZH és egy BTR biztosan elpusztult.
Amvrozijevkából az éjszaka leple alatt két autóbusszal szerették volna a helyi “árvaház” gyerekeit Oroszországba menekiteni. Ám a buszokat feltartóztatta egy latorcsapat, és most Mariupol felé tartanak.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/05/viszonylag-nyugodt-ejszaka-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése