2014. július 5., szombat

Az ukrán hadsereg elfoglalta Kramatorszkot

Szlovjanszk után a Kijevhez lojális hadsereg elfoglalta Kramatorszkot, amely az elmúlt hónapokban a szakadárok ellenőrzése alatt állt.
A Donyecki Népi Köztársaság támogatói mind elhagyták a várost a bombázás veszélyének hatására, hogy ne sodorják veszélybe a civil lakosságot.
Minden ellenőrzőpont üres, a szakadárok pedig most alapvetően Donyeckben összpontosítják erőiket. A város felett egész nap repülőgépek köröztek, a harcosok bombázástól tartottak és végül úgy döntöttek, hogy feladják a várost.
Jövőnk.info



Szlavjanszk romjai “feladva”
Új településnév kerül fel a lepusztitott donbasszi városok és falvak listájára. Krasznyij Jar. A valcmani “B”-terv jegyében “Katyusákkal” lőtte szét a latorhorda tüzérsége. A faluban-de még a környékén sem-voltak milicisták. A polgári áldozatok számát egyenlőre csak találgatják. 10 és 200 közé teszik a civil halottak számát. A romokra bevonuló hiénahorda adatokat nem közölt.

Az ITAR-TASSZ hirügynökség jelentése szerint a népi milicia ma reggelre kivonult a rommá lőtt Szlavjanszkból, és átvonult Kramatorszkba és Artyemovszkba. Szlavjanszk körül csak az utakon felállitott ellenőrző pontokon vannak milicisták, és a város határában létesitett “minierőditményeikben”.
milSzlavjanszkból származó értesüléseink szerint a városban jelenleg csend van. Amolyan “halálos csend”! A latorhorda egyenlőre nem kisérletez betöréssel, a maradék milicia pedig “áll a vártán”!
Luhanszkba ma reggel komolynak nevezhető erősités érkezett. Jelentések szerint az LNK a környékre összpontositja erőit.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/05/szlavjanszk-romjai-feladva/



 
Igor Sztrelkov ma délután egy órai tájékoztatóján közölte, hogy a latorhorda még nem vonult be Szlavjanszkba.
“A várost feladtuk-és visszavonulunk Gorlovkába és Luhanszkba. A háború már ilyen. Kutuzov is visszavonult-majd győzött!”
De hogy a Luhanszkba vonuló milicisták “ne unatkozzanak”-mindjárt a luhanszki légtérben lelőttek egy IL-76-os hiénagépet.
Krasznyij Jar, Metaliszt és Alekszandrovka irányából egyszerre támadott volna a latorhorda ma reggel. A milicia a három irányból inditott támadást sikerrel verte vissza. Zsákmányoltak két darab 152-es tarackot, négy nehéz aknavetőt, és számitásaik szerint mintegy 30 lator ott veszett. Az IL-76-os lekövésekor, két BTR kilövésekor, és a luhanszki repülőtér ellen inditott támadást követően itt majdnem száz bandita harapott fűbe. Három milicista a repülőtérnél elesett.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése