2014. július 22., kedd

“Új Taktika”-csak részsikerek. Viszont sok a civil halott!

A Valcman-latorsereglet igyekszik Donyecket bekeriteni. Donbassz fővárosát most Rubezsnoje és Szirotyino irányából próbálják megközeliteni.
térk
Ha már Szirotyinónál jártak, hát párszor belőttek Szeverodonyeckbe az önjáró tarackjaikkal. A városközpont jónéhány találatot kapott. Elsősorban is lakásokat értek belövések. Négy szeverodonyecki civil lakos meghalt.
Rubizsnyjénál viszont “lyukra”-pontosabban hidra” futottak a latrok. A város délkeleti határában lévő hidra felhajtó tankok egészen kiváló célpontok voltak a milicia számára. Négy ott ég még most is a hidon. Eltakaritásukra nem mert vállalkozni az orgyilkosok bandája, inkább visszavonultak.
Donyecknél erőlködtek-erőlködnek, de a város határában lévő egyik kokszokómű tüzérséggel való szétlövésén kivül sokra nem jutottak a zsoldosok. Ám a lángokban álló üzem ökológiai katasztrófát idézhet el. Ha ehhez még hozzáadjuk a már napok óta lángoló liszicsanszki olajfeldogozót, akkor bizony már meg is van az az ökológiai katasztrófa!
Ma reggel ismét kisérletet tettek Donyeck ellen a valcmanista banditák, hogy tankokkal behatoljanak a városba.

A luhanszki repteret “GRAD”-okkal lőtte valcman latortüzérsége, és a Veszelaja-hegyet is.
Avgyejevkánál is a “Katyusákkal” okoztak pusztitást, de itt szerencsére nem a települést lőtték, igy hát a mezőgazdasági termés esett “csak” áldozatul a pusztitásnak.
Kamenyka falu közlében kellemetlen meglepetés érte a zsoldosokat. Ellenőrző pontjuknál megállitottak egy kisbuszt. Három lator azonnal fűbe harapott. És a sofőr. Öngyilkos támadás volt a bérgyilkosok ellen. A kisbusz robbanóanyaggal volt megrakva.
Novoazovszknál viszont lezajlott az első tengeri ütközet is. Egy part menti ellenőrző pontot támadott meg reggel a milicia egyik gépágyúval felszerelt vizi alkalmatossága. A döbbenettől földbe gyökerezett lábú zsoldosokat úgy kaszabolták le, mint a vihar a gabonát. Feltételezések szerint itt valóságos zsoldosirtást rendeztek a milicisták. Akik-miután gépágyújukkal szétlőtték az útszéli erőditményt-partra szálltak bevégezni a munkát. Kézifegyverekkel. Visszafelé hajózva tartottak leltárt. Szerintük 40:0 az arány. De ha realisták vagyunk, akkor kb. húsz orgyilkossal végezhettek.
A Marinovkánál és Szolnycevonál még alig ébredező latrokra eresztettek egy-egy “GRAD”-sorozatot. A milicisták megfigyelői szerint teljes volt a találati siker. Hogy kiből és miből mennyi?-azt már nem tudták kifigyelni. A kijevi szóvivőktől meg úgysem fogjuk megtudni.


http://balrad.wordpress.com/2014/07/22/uj-taktika-csak-reszsikerek-viszont-sok-a-civil-halott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése